Rundt 1.200 fanger rømte fra fengsel

Rundt 1.200 fanger, blant dem al-Qaida-mistenkte, rømte under sammenstøt i et fengsel sentralt i Jemen tirsdag, opplyser lokale tjenestemenn.

Hendelsen er den største av en rekke fangeflukter der væpnede jemenitter har havnet på frifot de siste årene.

– Grupper med al-Qaida-tilhengere angrep i dag sentralfengslet i byen Taiz, og over 1.200 av de farlige fangene slapp unna, sier en tjenestemann i sikkerhetsvesenet ifølge det jemenittiske nyhetsbyrået Saba.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En annen lokal tjenestemann bekrefter overfor Reuters at noen av de rømte fangene mistenkes å tilhøre al-Qaida. De slapp unna mens det pågikk harde kamper mellom rivaliserende militser i byen, ifølge kilden.

Den jemenittiske Houthi-bevegelsens milits inntok Taiz i mars, som et ledd i fremrykkingen sørover fra opprørernes base i hovedstaden Sana. Offensiven ble fulgt av en krigserklæring fra Saudi-Arabia, som sammen med allierte land og USAs velsignelse har bombet Houthi-militsen siden.

Tre måneder med luftangrep har imidlertid ikke klart å presse Houthi-militsen på retrett. Al-Qaidas fløy i Jemen har utnyttet kaoset og festet grepet under krigen. Houthi-militsen kriger både mot al-Qaida og mot den jemenittiske regjeringen.

Les også
28 drept av bilbombe i Jemens hovedstad
Les også
Arabisk koalisjon bombet marinebase i Jemen
Les også
38 millioner mennesker på flukt i eget landFakta om internt fordrevne
Les også
IS hevder gruppen står bak moské-bombe