Tørkerammede utenfor hovedstaden Mogadishu i Somalia, et av landene som nå skal få mer bistand fra Norge. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix

Regjeringen gir mer til sultofre

Norges bistand til sultrammede i Jemen, Somalia, Sør-Sudan og det nordøstlige Nigeria økes med 220 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett.

Les flere saker fra revidert nasjonalbudsjett

-----

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den foreslåtte økningen betyr at Norges ekstraordinære humanitære hjelp til de sultrammede landene er på nesten 900 millioner kroner så langt i 2017.

– Alle de fire landene er preget av væpnede konflikter og angrep som rammer sivilbefolkningen. Ved rask livreddende nødhjelp kan verdenssamfunnet bidra til å redusere omfanget av en varslet katastrofe, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Han understreker at det også er viktig å finne politisk løsninger på konfliktene i landene.

Om lag 20 millioner mennesker har behov for akutt nødhjelp i Jemen, Somalia, Sør-Sudan og det nordøstlige Nigeria. Situasjonen betegnes som den verste sultkatastrofen i FNs historie.

– FN og humanitære organisasjoner har fått inn under en tredel av midlene som kreves. Det internasjonale samfunnet må stille opp, sier Brende.

I mars i år opplyste Utenriksdepartementet at det ikke ville komme noen ekstrabevilgninger til sultrammede i afrikanske land. Begrunnelsen var at Norge bidrag i utgangspunktet var betydelig. Men regjeringen har altså endret syn siden da.

I tillegg til pengene til de fire sultrammede landene er det i revidert nasjonalbudsjett bevilget 54 millioner kroner ekstra til andre humanitære formål. Noe av dette kan gå til langvarige kriser som har havnet i skyggen av mer akutte katastrofer.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Sp: Jensen har gitt opp å bremse byråkratietEngasjér deg!
Les også
NJ kritisk til utsettelse av utvidet momsfritakEngasjér deg!
Les også
Mer penger til kvinnehelse i fattige landEngasjér deg!
Les også
Regjeringen tror ledigheten er over toppen Engasjér deg!
Les også
Oljepengebruken kuttes med nesten 5 milliarderEngasjér deg!