Biskop Bernt Eidsvig er siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks sammen med Oslo katolske bispedømmes økonomisjef. Mandag vil bispedømme legge fram en ny rapport om saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslo katolske bispedømme med ny rapport

Oslo katolske bispedømme legger mandag fram en ny rapport for Fylkesmannen i Oslo og Akershus om medlemslistesaken der biskop Bernt Eidsvig og økonomisjefen i bispedømmet er siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks.

Den administrative lederen i bispedømmet håper rapporten, som legges fram på en pressekonferanse klokken 12 mandag, vil kunne nyansere bildet.

Biskopen og økonomisjefen så vel som foretaket er siktet for grovt bedrageri og medlemsjuks. Det skal dreie seg om et beløp på 50 millioner kroner og en praksis som har pågått over flere år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vil gjøre rede for saken og legge fram et oppdatert medlemsregister som vi har bestilt fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, sier Lisa Wade, fungerende administrativ leder i Oslo Katolske bispedømme til NTB.

– Vi tror dette vil nyansere bildet, legger hun til. Hun karakteriserer rapporten som «interessant» og opplyser at den også vil gå inn på de juridiske aspektene ved saken.

– Jussen er ikke helt klar, og vi har en juridisk rådgiver som kommer til å si litt om dette, sier Wade.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Bedragerisiktet biskop tilbake i jobb
Les også
Avhengig av tips for å avdekke medlemsrotKatolikkenes medlemsrot
Les også
Katolsk Ekman taler i norsk pinsemenighetJesus Church
Les også
Pinseskepsis til «pavens predikant»Cantalamessa
Les også
– Vi er ikke redd for konverteringer