Integreringsforlik med skjerpede regler

Integreringsforliket på Stortinget innebærer visse skjerpelser av regelverket. Blant annet bes regjeringen om å fremme et lovforslag som strammer inn retten til familieinnvandring.

Lesflere saker om asylpolitikk

I tillegg skal muligheten for permisjon fra introduksjonsprogrammet ved utenlandsopphold begrenses, slik Senterpartiet har tatt til orde for. Karenstiden for mulighet til å fremme søknad om statsborgerskap ved straffbare handlinger skal også vurderes økt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regjeringen får også i oppgave å finne fram til tiltak som kan hindre at opplæringsinstitusjoner bidrar til segregering eller radikalisering.

Videre skal regjeringen lage en instruks om at det skal reises såkalt «tilbakekallssak» i saker der flyktninger har dratt på ferie eller besøk til hjemlandet de har fått beskyttelse fra. Forutsetningen er at dette har skjedd i strid med oppholdsvedtaket og dermed utlendingsloven.

– Slike hjemreiser kan utgjøre misbruk av asylinstituttet og indikere at det ikke forelå et reelt beskyttelsesbehov da oppholdstillatelsen ble gitt, poengterer de seks partiene som står bak avtalen.

Les også: