SVINESUND: Tollbetjent Malin Strandberg sjekker identiteten til en kvinne fra Eritrea på nattbussen fra Malmö. Hun hadde hverken pass eller legitimasjon og ble ble tatt hånd om av Østfold-politiet i Svinesund før hun blir videre transportert til Politiets utlendingsenhet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Asylstrømmen over Svinesund har nesten stanset

Strengere grensekontroll mellom Sverige og Danmark har trolig bidratt til at asylstrømmen til Norge over Svinesund har avtatt markant. Bare 28 asylsøkere har passert grensa denne uka.

Fram til forrige uke kom det flere hundre asylsøkere i uka over grensa til Østfold fra Sverige. Men nå har asylsøkerstrømmen så å si stanset opp, trolig som følge av skjerpet grensekontroll mellom Sverige og Danmark, strengere asylpolitikk og intensivert informasjonsvirksomhet i land hvor mange reiser fra.

– Vi mener at hovedårsaken er den skjerpede svenske grensekontrollen mot Danmark. Den fører nå til en drastisk reduksjon i antall asylsøkere her, sier leder Merete Beck for utlendingsenheten i Østfold politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Korset må bort før asylantene kommer

Denne uka har Østfold politidistrikt bare registrert 28 asylsøkere til sammen. Tallet uka før var 200, og uka før der igjen 426.

– Norske myndigheters informasjon i andre land om skjerpet asylpolitikk kan ha en effekt, det samme kan økt norsk kontroll ha, og det enkle faktum at det alltid er en reduksjon i asylsøkerstrømmen når det blir vinter, sier Beck.

Les også
14.000 avviste asylsøkere har forsvunnet i SverigeEngasjér deg!
Les også
Korset må bort før asylantene kommer, krever UDIAsylmottak
Les også
Frykt ikke!
Les også
Sverigedemokraterna jakter nye velgereEngasjér deg!