Arkivfoto fra 2002. Annelise Høegh sammen med sin mann, tidligere stortingspresident Jo Benkow (som døde i 2013). Foto: Ørn E. Borgen / NTB SCANPIX

Annelise Høegh er død

Høyre-politikeren Annelise Høegh er død, 66 år gammel. Hun døde fredag kveld.

Annelise Høegh var stortingsrepresentant for Høyre fra 1981 til 2001.

– Fikk den triste beskjeden om at Annelise Høegh er død. Etter å ha kjent og arbeidet med henne i mange år, kommer jeg til å savne henne, skriver Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Stort tap

Inntil hun gikk bort, var Høegh styreleder for Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Hun var medlem av dette styret siden 2010, og satt i sin andre periode.

HL-senteret beskriver henne som en meget ivrig og entusiastisk styreleder.

– Det er et stort tap for oss alle. Hun har vært en dreven styreleder med stort engasjement, sier styrets nestleder Tordis Borchgrevinksenterets nettside.

Høegh var gift med den tidligere Høyre-politikeren og stortingspresidenten Jo Benkow, som døde i 2013.

– Viktig feminist

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal sier Høegh betydde mye for partiet på flere områder, og at hun var en sentral helsepolitiker for Høyre gjennom 20 år på Stortinget.

– Men hun var også en av våre viktigste feminister og en viktig stemme for partiet i en brytningstid da abort og likestillingsspørsmål ble diskutert, sier han til NTB.

Ryssdal forklarer at Høegh var lokalpolitisk aktiv inntil for tre-fire uker siden.

– Hun var også imponerende lojal og viste stor kjærlighet for partiet, også ved at hun sto på i sine folkevalgte verv for partiet helt til det siste, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nå forventer KrF støtte til ny plan mot jødehatForslag til tiltak