Sikkerhetsstyrker på plass etter en eksplosjon i ambassadestrøket i Kabul fredag ettermiddag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Angrep mot Spanias ambassade i Kabul

Spanias ambassade i Kabul er under angrep. Ifølge det afghanske nyhetsbyrået Pajhwok er to personer blitt drept og sju afghanere såret. Opplysningene er ikke bekreftet av andre.

Pajhwok oppgir ikke hvor opplysningene kommer fra, og det er motstridende opplysninger om hvorvidt noen er blitt drept. Ifølge AP er én person såret i angrepet.

Ifølge den spanske statlige TV-kanalen TVE opplyser kilder i utenriksdepartementet at to mennesker er drept. Det spanske nyhetsbyrået Europa Press viser samtidig til kilder nær statsminister Mariano Rajoy som opplyser at man ikke har informasjon om verken drepte eller sårede.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et italiensk-drevet sykehus som ligger bare 700 meter unna ambassaden opplyser å ha mottatt sju sårede afghanere.

Ambassaden ligger i Sherpur, sentralt i Kabul, et område som huser mange ambassader og regjeringsbygg. En voldsom bilbombe eksploderte midt under rushtiden fredag, etterfulgt av skuddveksling.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, og uttaler at målet var utlendinger som oppholdt seg i et gjestehus ved den spanske ambassaden.

Ifølge afghansk politi skal minst tre opprørere stå bak angrepet. Innenriksdepartementets talsmann Sediq Sediqqi skriver på Twitter at eksplosjonen ser ut til å ha vært forårsaket av en bilbombe.

Les også
Seks barn druknet utenfor Tyrkia
Les også
Netanyahu fordømmer uttalelse fra Sveriges utenriksminister
Les også
800 sengeplasser på ankomstsenteret i Råde står tomme
Les også
160.000 unge afghanere til Europa i år
Les også
Svært kraftig nedgang i antall asylsøkere