MIFF passerer snart 10.000 medlemmer

Med Israel for fred (MIFF) satte ved årsskiftet igjen ny rekord i antall medlemmer. Palestinakomitéen står på stedet hvil.

– Vi hadde sist år en fremgang på over 1.000 medlemmer. Det er veldig gledelig at veksten fortsetter i raskt tempo, sier daglig lederConrad Myrland til Dagen.

– Hva er din kommentar til denne veksten?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I en situasjon hvor etniske og religiøse minoriteter i Midtøsten blir jaget på flukt og drept i store antall, er det heldigvis stadig flere som ser hvor viktig det er å støtte opp under verdens eneste jødiske stat, svarer Myrland.

Han har begynt å glede seg til atMIFF runder 10.000 medlemmer. Ved årsskiftet hadde de 9.470 medlemmer.

– Drømmen er å passere denne milepælen innen vår generalforsamling 17. april. Det kan bli tøft, men Israel-venner over hele landet har overrasket positivt mange ganger før, svarer Conrad Myrland.

På stedet hvil

Palestinakomitéen kan ikke melde om stor framgang sist år. LederKathrine Jensen forteller at de hadde 3.851 medlemmer ved årsskiftet, og det er bare 51 flere enn på samme tid i fjor.

– Selv om vi står omtrent på stedet hvil, er vi fornøyd med den medlemsmassen vi har. Vi ser at folk melder seg inn når Gaza angripes fra Israel. Det er viktig for oss å holde på de medlemmene vi har, sier Jensen til Dagen.

LES OGSÅ:Ikke lenger Israel-venner som er mest NRK-kritiske

Hun viser til at de har drevet et solidaritetsarbeid for palestinerne i mange år, og vil fortsette med dette.

– En boikott av israelske varer blir stadig viktigere i tiden fremover, og vi ser at denne bevegelsen oppnår stadig nye seire, sier Kathrine Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Økt import fra Israel

– Men hva er din kommentar til at importen av israelske varer til Norge setter stadig nye rekorder?

– Vi har en regjering der en av partene fremhever en ideologisk støtte til Israel, og våre myndigheter legger opp til et økt samarbeid med dem. Men det er ikke vårt mål å knuse Israel som sådan, men vi vil påvirke dem til å følge internasjonale lover slik at palestinerne kan få sine rettigheter, svarer lederen i Palestinakomiteen.

Hun viser til at ulovlige bosettere merker blant annet presset fra EU om å merke varer som er produsert i såkalte omstridte bosetninger.

– Vi ser at Israel frykter en slik EU-merking, for de er redde for sitt omdømme når det gjelder handel med andre nasjoner, sier Kathrine Jensen.

Spesialmagasin

MIFF sender snart ut sitt spesialmagasin til omkring 132.000 husstander i Oppland og Hedmark fylker. Dette har en prislapp på i overkant av 300.000 kroner.

– Vi har samlet noen av Israels beste argumenter, historisk bakgrunn og aktuelle fakta som stort sett blir fortiet i norske medier og i norsk politisk debatt. Derfor er det viktig at dette blir formidlet på annen måte, sier Conrad Myrland.

Han håper at resultatet blir en del nye medlemmer til MIFF. Men ikke minst satser han på at de som aldri har fått presentert Israels argumenter skal få justert sin kunnskap om konflikten i Midtøsten.