Stadig flere norske kvinner til Hillsong

Nå valfarter også medlemmer av Den norske kirke til kvinnekonferansen Colour Conference.

Denne helgen skal 300 norske kvinner la seg inspirere underHillsongs årlige kvinnekonferanseColour Conference. Det er 20 år siden kvinnekonferansen først så dagens lys i Sydney, Australia.

LES:Norske kvinner valfarter til Wembley

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norske Brit Krogedal besøkte Colour Conference for første gang for ti år siden i Royal Albert Hall i London.

– Det var en helt spesiell opplevelse. Jeg trodde ikke det var mulig. Det var grenssprengende å se så mange lidenskapelige damer som var opptatt av å tilbe Jesus. Undervisningen, atmosfæren, de tydelige kvinnelige lederne gjorde inntrykk. Jeg hadde ikke sett noe lignende i Norge, sier Krogedal.

I år tar hun med seg nesten 100 kvinner fraIntro-kirkene. De skal fylle Wembley Arena sammen med 10.000 andre kvinner.

– Må ikke bli jentete

Gina Gjerme har besøkt konferansen fire ganger.

– Jeg er ikke en typisk kvinnemøte-person, og jeg liker ikke når ting blir for jentete. Men dette er kraftfullt. Her får man de beste kvinnelige forkynnerne, man blir utfordret, og profilen er veldig utadrettet, sier Gjerme, en av pastorene iSalt Bergenskirken.

LES OGSÅ:For Gina og Siri er tro en så viktig del av livet at de ikke kan holde tett

I år reiser hun sammen med sin datter på 17 år. Fra Salt-nettverket reiser det cirka 25 personer.

Den norske kirke

– Det er fjerde gang jeg besøker Colour. Konferansen har inspirert meg vedig, sier Marta Nisja fra Frøyland & Orstad menighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun kommer fraDen norske kirke, og startet i fjor kvinnearbeidet Sisterhood i sin lokale menighet på Jæren. På første samling kom det 100 kvinner, på den andre samlingen 140.

– Det er veldig populært, sier Nisja.

Sisterhood er kvinnearbeidet i Hillsong. Her tar man opp temaer som spesielt gjelder kvinner. I hvert land kan man opprette egne Sisterhood-arbeid. I Norge fins det slike arbeid i pinsekarismatiske menigheter som Intro,Oslo Kristne Senter og Agapekirken i Ålesund. Men nå også i Den norske kirke.

– Den norske kirke har en tradisjonell liturgi på sine gudstjenester, mens Hillsong har et mer moderne uttrykk. Hva tenker du om det?

– Jeg liker det nye uttrykket veldig godt. Det blir friere når man dropper den tradisjonelle liturgien, sier Nisja.

Nå håper hun at flere menigheter i Den norske kirke reiser til Colour, og i tillegg starter lokale Sisterhood-arbeid. 15 kvinner fra Frøyland & Orstad menighet reiser til London denne helgen.

– Grunnen til at Sisterhood har blitt så populært i vår menighet er at menigheten Intro har introdusert dette og gjort det populært, tror Nisja.

Stor vekst

Det var Bobbie Houston fikk ideen om et eget kvinnearbeid i Hillsong. Førs­te året samlet Colour Conference 600 kvin­ner. Ti år se­ne­re måtte Hillsong leie OL-are­na­en Acer Arena for å kunne samle over 16.000 kvin­ner i løpet av de to da­ge­ne kon­fe­ran­sen varte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I 2006 ble Co­lour Con­fe­ren­ce også ar­ran­gert i Hill­song-me­nig­he­ter i andre land som Lon­don og Kiev. I dag ar­ran­ge­res kon­fe­ran­sen i Syd­ney, Cape Town, Kiev, London og for første gang i år, i New York. Bobbie Houston er fortsatt vert for hver eneste konferanse.