Omkamp: Hans Olav Syversen (KrF) tok saken opp med departementet og er fornøyd med at UiO skal kontaktes.

Ny runde om skatt på gave-lønn

Statssekretær Jørgen Næsje og Finansdepartementet er innstilt på å gå en ny runde i spørsmålet om skatt på gaver fra venner.

Frivillige medarbeidere i den kristne organisasjonen Ungdom i Oppdrag (UiO) som lever på gaver av venner, familie og menigheter, fikk i sommer avklart at de må skatte av gaver fra venner.

LES: Frivilig fikk skattesmell etter gaver

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra før skatter de av gaver fra menigheter, men slipper å skatte når de får penger av familiemedlemmer. Skattlegging av gaver fra venner kan by på utfordringer for familier med allerede lavt budsjett.

Hans Olav Syversen ( KrF), leder for Finanskomiteen på Stortinget, tok opp saken i et møte med Næsje og departementet denne uken.

LES: Skatt på gaver kan ramme volontører

– De vil se på saken og ta kontakt med Ungdom i Oppdrag for å se om det kan gi en bedre løsning enn det som ligger på bordet nå, sier Syversen til Dagen.

UiO-leder Andreas Nordli vil bli invitert til et nytt møte med statssekretæren.

– Det ene som kan bli vurdert er kretsen av givere og hva som skal vurderes som inntekt i stedet for gave, sier Syversen.

Et annet spørsmål er fra hvilket tidspunkt medarbeiderne må begynne å skatte av gaver. De som ikke får skatteligningen for 2014 før i oktober, kan risikere å måtte begynne å skatte av fjorårets gaveinntekter.

Innstrammingen kom etter at UiO ba Skattedirektoratet om en avklaring om skattelegging av gaver til ulønnede medarbeidere. Organisasjonen var glade for å få svar, men ikke fullt så fornøyd med svaret og opplevde at de ikke ble lyttet til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
En av tre nordmenn gir bort feriepengerGAVEGALLUP
Les også
Stor gullskatt funnet ved Cæsarea
Les også
Det er deilig å være giver i Danmark
Les også
Tjener millioner som evangelist
Les også
– Lovet bistand til Gaza – betaler ikke