Leder for Myanmars delegasjon Htin Lynn under sitt innlegg på krisemøtet om flyktningene i Sørøst-Asia fredag. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB scanpix

Myanmar vil ikke ha skylden for flyktningkrisen

Myanmar slo tilbake mot kritikerne på det regionale møtet om flyktningkrisen i Sørøst-Asia fredag etter at diplomater ba myndighetene bekjempe årsakene til flyktningstrømmen.

Diplomater og tjenestemenn fra 17 land er fredag samlet i Thailands hovedstad Bangkok for å diskutere hvordan de skal løse problemet med de mange rohingyaene og bangladeshiske flyktningene som prøver å komme seg til Malaysia, Thailand og Indonesia med båt.

– Å rette pekefingre tjener ikke til noen hensikt og vil ikke ta oss noe sted, sier sjef for Myanmars delegasjon, Htin Lynn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER: Myanmars forfulgte muslimer

Møtet begynte med uttalelser fra den thailandske utenriksministeren Tanasak Patimapragorn, som sa at krisen bare kan løses gjennom en internasjonal innsats. De bakenforliggende årsakene som får flyktningene til å dra, må diskuteres, sa han.

Volker Turk hos FNs høykommissær for flyktninger ( UNHCR) sier Myanmar må ta «fullt ansvar» for strømmen av rohingyaer som forlater landet.

– Statsborgerskap for rohingyaene må være det endelige målet, sa han.

Rohingyaene, som i hovedsak er muslimer, sier de opplever diskriminering i Myanmar, som ikke anerkjenner dem som en av sine offisielle etniske grupper og anser dem for å være ulovlige innvandrere fra Bangladesh.

Les også
Myanmars forfulgte muslimer
Les også
Myanmar sier de vil hjelpe båtflyktningene
Les også
Over 200 båtflyktninger reddet av Myanmars marine
Les også
Frykter folkemord mot rohingyaer i Myanmar
Les også
Myanmar vil drøfte rohingya-flyktningene