Men Larissa var fast innstilt på ikke å forlate sin ungdomskjæreste Ian, som ble alvorlig skadet i en trafikkulykke før de fikk giftet seg. Foto: Skjermdump fra Youtube

Oppsiktsvekkende kjærlighet, i gode og onde dager

Da Ian Murphy ble hjerneskadet i en bilulykke, forventet slett ikke alle at ungdomskjæresten Larissa skulle gifte seg med ham.

De fleste som gir hverandre sitt ja, støter på utfordringer i samlivet. Ian og Larissa Murphy møtte de onde dagene allerede før de hadde ga hverandre troskapsløfter.

Se videoen øverst på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ubetinget kjærlighet

De to amerikanske ungdommene ble ifølge Christian Post kjærester i college-tiden. I 2006, etter å ha vært sammen i ti måneder, planla de allerede i gifte seg. Det var da jordskjelvet inntraff.

Ian havnet i en trafikkulykke, og det ble raskt klart at han hadde fått store fysiske skader og at det var stor fare for at han også hadde fått en varig hjerneskade. Hvor alvorlig det var, ville bare tiden vise.

Da Ian våknet, var han ikke bare bevegelseshemmet, men hadde også en alvorlig hjerneskade som gjorde det vanskelig for ham både å snakke og bevege seg.

Men Larissa var fast innstilt på ikke å forlate sin ungdomskjæreste, og i 2010, betraktelig forsinket, gikk hun opp midtgangen i kirken for å møte sin brudgom som ikke var i stand til å stå, men ventet på henne i koret.

Bryllupsdag

I disse dager feirer paret sin fireårs bryllupsdag, og i tiden som er gått, har de fått betydelig oppmerksomhet fra mange hold.

Historien deres er gjengitt mange steder på nettet, og reaksjonene i kommentarfeltene er for det meste at folk er rørt over kjærligheten og trofastheten Larissa viser.

Markeringen av fireårsdagen sammenfaller med lanseringen av en bok om det de har opplevd sammen, ikke bare den dramatiske fortellingen, men også hvordan de har det sammen.

Boka har fått tittelen «Eight Twenty Eight» (Åtte Tjueåtte), med undertittelen «Når kjærligheten ikke gir opp».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Lykkelig

– Jeg er forelsket og lykkelig, og vi har det mer og mer morsomt for hvert år som går, sier Larissa Murphy til Christian Post.

Paret fra Pennsylvania i USA kan fortelle at Ian har gjort framskritt på mange områder åtte år etter ulykken, og ekteskapet deres er sterkt.

– Ian gikk egentlig ikke da vi giftet oss. Han var helt avhengig av rullestolen, forteller Larissa. Nå klarer Ian å gå, og paret har flyttet inn helt for seg selv etter å ha bodd sammen med nær familie i en periode.

Vanskelige tider

Larissa innrømmer at det har vært tunge stunder også.

– Det har absolutt vært tider da jeg har tenkt at et annet liv hadde vært lettere. Selv etter at vi giftet oss, har jeg tenkt iblant at dette er for vanskelig, jeg klarer det ikke. Men når alt kommer til alt har jeg aldri ønsket å ikke være sammen med Ian, sier Larissa Murphy.

– Det høres sannsynligvis sprøtt ut, men jeg elsker ham bare, og han er min beste venn. Og selvsagt har vi en gudstro, og vi tror på en Gud som er større enn oss. Jeg vet at vi vil klare oss fordi vi er i Guds hender.

Les også
Hjertelig takk, Børre Knudsen
Les også
– Jeg kjente hvordan Gud satte meg fri fra røyken, rusen og altHanne Sørmo
Les også
Tro i en hektisk hverdag
Les også
Fluen førte til frelse