Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Våre evner er av Gud

Alle evnene til dem som har gjort og gjør fantastiske ting er gitt dem av Gud. Og Gud alene kan skape av intet, bare ved å si et ord.

Annie fra musikalen «Annie Get Your Gun» er ikke en fiksjon, men en person som virkelig har levd. Når det gjelder alle historiene som er knyttet til berømte personer, er nok sannhetsgehalten mer usikker.

Men mye er også ufravikelig sant, også om Annie. Jenta fra den berømte musikalen het i virkeligheten Annie Oakley, med opprinnelig navn Phoebe Ann Mosey.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I følge kulturhistorikeren Willy B. begynte hun som jeger allerede i ni-årsalderen, og hun utviklet seg til å bli en fantastisk skarpskytter.

Det finnes mange reelle eksempler på hennes skyteferdighet, men kanskje den største prestasjonen var den gangen hun i 1885 traff 4772 av 5000 glasskuler som ble kastet opp i luften, under en forestilling som tok ni timer!

Går vi inn på internett, kan vi også i dag finne klipp der personer gjør helt ufattelige ting, og når vi ser hva mennesker har fått visdom til å skape, utvikle og finne opp, kan en lett bli stående målløse.

Men alle evnene til dem som har gjort og gjør fantastiske ting er gitt dem av Gud. Og Gud alene kan skape av intet, bare ved å si et ord.

Eg kan laga enkle ting/vitskapsmenna meir,/men ingen av oss menneske/kan skapa liv i reir. Ikkje minste cellepytt,/ikkje gras og strå,/ikkje liv som røyrer seg,/livet må vi få!

Her finner du flere andakter

Les også
Den eneste sanne Gud
Les også
Nytt håp og nytt liv
Les også
Forandring
Les også
I Guds hånd
Les også
Bare uvitenhet?