To ting

Den som tror på Sønnen har evig liv, men den som ikke vil tro på Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham. (Johannes 3,36)

«Det er så mye i Bibelen jeg ikke forstår, og som jeg synes er så underlig», hører man ofte folk si. Men det naturlige menneske er like så fremmed på det åndelige området som det vesle barnet er når det skal begynne å innhente kunnskaper.

Det betyr ikke så mye om det ikke kjenner til trigonometriske avhandling­er, eller hvordan man kan bøye uregelmessige tyske verb, eller hvor mange ringer det er rundt Saturn, eller hvor mange måner Jupiter har. Barnet må først lære seg disse to lekser: Den ene er at det ikke kan lese ennå, og den andre er å lære seg bokstavene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Likeledes er det to ting som er nødvendig til frelse, nemlig at jeg er en synder, og at Jesus Kristus er kommet til verden for å frelse syndere.

Musikere har skalaens­toner å forholde seg til. Innenfor ­rammen av disse tonene må ­musikkens komponister, selv mesterne, gjøre sine komposisjon­er.

Likeledes rommes all kristen kunnskap av praktisk betydning innenfor menneskets syndefulle tilstand og forsoningen i Kristus. Innen denne vidunderlige «oktaven» svinger tonene av englenes jubelsang utenfor Betlehem og hallelujaropene i alle de kor som synger Herrens lov i himlene.

Den som tror på Sønnen har evig liv, men den som ikke vil tro på Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham. (Johannes 3,36)

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)