Skarp avgrensning

Det var ord til ettertanke. Sterke ord.

Når en foredragsholder eller en lærer gjentar et utsagn med ettertrykk, dreier det oftest om noe viktig. Det er maktpåliggende at tilhørerne eller elevene merker seg det som blir sagt.

Slik er det med dagens ord fra Galaterbrevet. Det er en gjentagelse av utsagnet i verset foran: « Som vi før har sagt, så sier jeg nå igjen: Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet» (Gal 1:9)!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvorfor gjentar du deg, Paulus? Hvorfor så sterke ord? Hvorfor disse kvasse avgrensningene?

Svaret er klart: Det dreier seg om selve frelsen. Ikke noe mindre. Paulus hadde forkynt nåden alene. Det innebærer at vi blir frelst uten at vår fromhet og våre gode gjerninger trekkes inn som grunnlag for frelsen. Alt beror på Jesus og troen på ham.

Men dette budskapet ble motsagt og «korrigert» av falske predikanter. De sa: Hedningene må omskjæres for å bli frelst. De må bli jøder. Summen av forkynnelsen deres ble et «evangelium» som ikke kan frelse. For – som han sier senere: « Dere er skilt fra Kristus, dere som vil bli rettferdiggjort ved loven, dere er falt ut av nåden» (Gal 5:4).

Det var ord til ettertanke. Sterke ord.

-----

Trykk her for å lese flere andakter :-)

Les også
Svar underveis
Les også
Genial apostel?
Les også
Kjenn at jeg er Gud
Les også
Samme familie
Les også
Herrens velsignelse