Satt i frihet

«Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri.» Joh. 8,36.

Med Jesus startet et ny tidsalder i verden. Han skapte mulighet for frihet og et nytt liv for alle mennesker. Den nye åndsdimensjonen som kom med Jesus, sprengte alle gamle former og skikker. Derfor ble det konfliktsituasjoner i forhold til alle sabbatsforskriftene og budene og Moselovens mange påbud og forbud.

Jesus underviste i en av synagogene. (Luk. 13,10–17) Der ser han en kvinne i forsamlingen som hadde vært plaget av en sykdomsånd i atten år. Hun var helt krumbøyd. Han kaller henne til seg og sier, «Kvinne, du er løst fra sykdommen din».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han la hendene på henne, og straks rettet hun seg opp og lovpriste Gud. Det er ikke mye vi får vite om henne, bare at hun hadde vært bundet av en satanisk åndsmakt. Vi ser daglig hvordan onde åndskrefter virker og får sette sitt preg på Guds skapte verden. Denne kvinnen hadde sikkert levd i åndelig mørke, motløshet og depresjon, men nå lovpriste hun Gud.

Synagogeforstanderen ble forarget over at Jesus helbredet på sabbaten. Men Jesus argumenterte godt. Og folket som var samlet forstod at husdyrene trengte både mat og drikke, og at også andre gjøremål var nødvendig.

Det endte med at folk ble gjort til skamme og gledet seg over det som hadde skjedd. Kvinnen opplevde både helse og frelse. Gud kan fortsatt sette mennesker i frihet. «Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri.» Joh. 8,36.

Behov for mer inspirasjon?