Oppreist med Kristus

Vi har allerede del i oppstandelseslivet. Vi er allerede på åndelig vis oppstått fra de døde. Vi er født på ny. Vi er blitt himmelborgere. Vi har fått et nytt liv i Kristus.

Påskedagen har fått store ringvirkninger. En av dem gjelder selve helliggjørelsen vår. Ved dåpen og troen er vi allerede oppreist med Kristus, sier apostelen. Vi har allerede del i oppstandelseslivet. Vi er allerede på åndelig vis oppstått fra de døde. Vi er født på ny. Vi er blitt himmelborgere. Vi har fått et nytt liv i Kristus.

Et liv med nye muligheter. Muligheter til å gjenspeile Jesus i hverdagen. 
«Er dere da oppreist med Kristus, så søk det som er der oppe» (Kol 3:1). Vi kalles til å la det nye livet «vokse fram» og prege oss i valg og vurderinger, handlinger og holdninger. Dette kaller vi altså helliggjørelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus selv bor i oss med «kraften av sin oppstandelse» (Fil 3:10). 
Helliggjørelsen blir aldri fullkommen. Vi bærer fremdeles på vår «gamle Adam». Men han er korsfestet, og et nytt liv har allerede begynt å oppstå i oss.

Paulus uttrykker dette store påsketemaet slik: «Da kjenner jeg ham og kraften av hans oppstandelse, får del i hans lidelser og blir ham lik når jeg dør som han – måtte jeg bare nå fram til oppstandelsen fra de døde» (Fil 3:10–11)! 


Vi har fått smaken på påskedagskreftene, og vi kan midt i frustrasjonene våre se fram mot den dagen da vi skal oppstå med hele oss.

Godt mot, kjære medkristen.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)