Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Følg meg!

Jesus sa til ham: ‹Følg meg!› Og han reiste seg, forlot alt og fulgte ham.» Luk. 5.

Det er Jesus som sier dette til Levi på tollboden. Han som skulle bli Matteus. Også Lukas og Markus gjengir denne store hendelsen. I går søndag var dette prekentema i mange gudstjenester og møter.

«Deretter gikk Jesus ut. Da fikk han se en toller som het Levi. Han satt på tollboden. Jesus sa til ham: ‹Følg meg!› Og han reiste seg, forlot alt og fulgte ham.» Luk. 5.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kunstmaleren ter Brugghen har malt et flott bilde av Matteus, da han fikk kallet av Jesus. Han sitter med et bord foran seg, og vi ser Jesus komme inn fra siden. Han strekker hånden mot Matteus, og det er som vi hører ham si: Følg meg!

Ansiktsuttrykket til Matteus er gripende, han tror nesten ikke hva han hører. Han peker mot brystet, og det er som vi hører ham si: Er det virkelig jeg som skal få lov til å følge deg?

Matteus opplevde det ufattelig stort å få følge Jesus. Vi burde også kjenne på noe av den samme storhet og glede. Lykkelige er den som står opp og følger Jesus i liv og tjeneste.

«Du som veien er og livet, deg vi har vårt håndslag givet. Deg det er på hvem vi tror. Mellom alle verdens røster bare din er den som trøster. Led oss i ditt hyrdespor.

Gi at deg vi følger etter, styrk de små, de svake krefter. Bøy vår vilje, smelt vår tross. La ditt navn i hjertet brennes, så ved deg vi her må kjennes, og du hist må kjenne oss!»

Christian ­Richardt.

Her finner du flere andakter

Les også
De som ble stående
Les også
Vinduer i våre liv
Les også
Gud er grensesprengende
Les også
Du blir ikke lurt!
Les også
Lederskap i særklasse