Forblindet

Dypest sett er det bare Guds ånd som kan gjøre blinde øyne seende.

«… denne verdens gud har forblindet de vantros sinn, så de ikke ser lyset fra evangeliet om Kristi herlighet, han som er Guds bilde» (2 Kor 4,3–4).

Djevelen er usynlig, men har en skremmende innflytelse. Han gjør folk åndelig blinde. Han ødelegger synsevnen både når det gjelder behovet for frelse og budskapet om frelsen, selve evangeliet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De vantro er ikke uten videre dårlige mennesker. Men realitetene i 2Kor 4 ser de ikke. Guds frelsesplan oppleves uinteressant eller omtolkes. For mange går dagene uten bekymring for sjelens frelse. En sløvhets ånd ligger over dem (Jes 29:10).

Også vi som tror på Jesus, kan sløvne og dimmes på synet. Derfor trenger vi stadige påminnelser fra Guds ord. Ånden må få gå til offensivt motangrep mot djevelen og angripe sløvheten vår.

Ja, dypest sett er det bareGuds ånd som kan gjøre blinde øyne seende. Her gagner kjøtt og blod ingenting (Joh 6:63). Men Ånden vil bruke oss. Gjennom samtaler – og via kristen virksomhet – kan Ånden gjøre blinde seende også i dag. Da vil det skje som skjedde med den blindfødte i Joh 9.

Forskjellene mellom aposteltiden og Norge anno 2018 er store. Men Jesus er den samme. Han kom for å gjøre ende på djevelens gjerninger. Det skal vi fastholde med stor optimisme – tross alt.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)