LEDER: En haltende leder, merket av strid og kriser, kan se ut som et nederlag, skriver Sverre H. Skilbreid.

«Stol aldri på en leder som ikke halter»

«Stol aldri på en leder som ikke halter.» «Never trust a leader without a limp.» Det skal være John Wimber som har sagt dette.

Det høres kanskje ikke logisk ut. Men John Wimber snakket om Jakobs kamp med Gud, som var temaet i forrige andakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jakob var livredd for å møte broren sin. Da de skiltes hadde Esau planer om å drepe ham. For Jakob hadde lurt broren sin fra det aller viktigste.

Svaret på Jakobs bønn om hjelp var at Gud kom og kjempet med ham. De sloss hele natten, til Gud gav Jakob et slag over hoften, så den gikk av ledd.

PASTOR: John Wimber.

Det var ikke mulig å vinne over Jakob på noen annen måte. Men slått ut fra sin egen styrke kunne han gi seg. Nettopp da fikk han velsignelsen han insisterte på at Gud skulle gi ham.

Da Jakob haltet ut av kampen fikk han et nytt navn: «Israel skal være navnet ditt, for du har kjempet med Gud og mennesker og vunnet.» (1 Mos 32)

Det så kanskje bedre ut med en Jakob som ikke haltet. Men det var en Jakob som manglet noe viktig. Han stolte ikke helt på Gud med livet sitt. (1 Mos 28)

Det var fedrenes Gud, ikke hans egen. Han stolte på at han selv var god til å lure, trikse og komme seg unna. Samtidig var han styrt av frykt.

En haltende leder, merket av strid og kriser, kan se ut som et nederlag. Men jeg har lært takknemlighet og trygghet overfor ledere som halter. De som valgte korset og veien videre derfra.