Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Bagasje
Del
«Kast din byrde på Herren, han vil sørge for deg!» Salme 55:23

Når du skal ut og fly, må du sjekke inn bagasjen. Du har kanskje 20 eller 23 kilo. Du fester bagasjelappen på, og legger kofferten på bagasjebåndet.

Den forsvinner fra deg. Så går du videre, kanskje bare med en liten veske eller ryggsekk. Hva har du i din? Det som er nyttig og hyggelig for flyturen.

Når du skal leve med Gud, trenger du også å sjekke inn bagasjen. «Kast din byrde på Herren!» lyder det i terminalen. Men vi protesterer på en måte som ville lagd kaos på en flyplass.

Vi vil dra med oss den tunge kofferten helt ut til flyet. Eller åpne den og sortere ut altfor store ting for å bære dem i hendene.

Nei, bare en liten sekk, med banan, hodetelefoner, bok, og en ekstra genser. Det føles frekt, uansvarlig, feil! Men betalte Jesus alle dine synder? Har Gud hånd om ditt liv og dine bekymringer?

Handler det ikke ofte om bagasje da? Joda, ofte må dype sår og synder opp i dagen. Men alltid for å legges på bagasjebåndet. Ingen skam, synd, eller smerte diskvalifiserer deg fra å kaste dine byrder på Herren, tvert imot.

Kjenner du Jesus, kjenner du både kapteinen og flyplassjefen, personlig.

andakt,sverre h skilbreid,sverre h. skilbreid