Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Av ingenting
Del
Skapte Gud verden av ingenting? Ja, Bibelen forteller det. 

En vandrehistorie handler om den frodige forfatteren og presten, Petter Dass. Hans spennende måte å ordlegge seg på gjorde seg bemerket allerede i studietiden.

Medstudentene må ha blitt misunnelige på en slik begavelse, så når det nærmest seg en eksamen, var det noen som ville gjøre ham et stygt pek for å få ham til å dumme seg ut.

Til prøven skulle de holde en preken, men studentene fikk ikke oppgaven på forhånd. Den ble gitt på den måten at oppgaven ble skrevet på et ark som ble lagt på prekestolen. Så skulle kandidaten klare seg med det.

Men så var det at disse medstudentene klarte å bytte oppgaven ut med et blankt ark, like før det var Petter sin tur til å preke. Og så satt de der fulle av skadefryd og ventet på at Petter Dass skulle dumme seg ut.

Det skjedde ikke. Da Petter kom fram for å preke, løftet han opp arket og sa: – Her står det ingenting. Så snudde han arket: – Her står det heller ingenting! Men av intet skapte Gud himmel og jord – og så holdt han en glimrende preken ut ifra dette temaet!

Skapte Gud verden av ingenting? Ja, Bibelen forteller det.

I det første verset i Bibelen står det: «I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden», og det hebraiske ordet som er brukt her: bārâ, betyr i denne sammenhengen nettopp å skape av intet. Bare Gud kan det!

andakt,håkon c. hartvedt