Brønn uten vann

En sprukket brønn er et skrøpelig prosjekt. En sprukket brønn holder ikke vann, og brønnen har ingen verdi lenger.

Dette bildet bruker Jeremias på hvor håpløst det er når Israelsfolket forlater Gud og tror de kan finne lykke andre steder. Vi leser i Jer. 2,13 «For to onde ting har folket mitt gjort: De har forlatt meg, kilden med levende vann, og hugget seg brønner, sprukne brønner som ikke holder vann.» Likevel opplever vi det samme i dag: Folk forlater Gud og Hans bud for noe de tror er bedre, men en dag vil de oppleve at dette ikke står seg.

Det samme leser vi om i Lukas 15, om sønnen som forlot Faderhuset for å finne lykken i fest og moro. Og penger hadde han nok av, til å begynne med, men pengene tok slutt, og han også fikk oppleve at «brønnen holdt ikke vann».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han hadde prøvd ut alt og gått sin egen veg./ Hadde stått på og levd ut sitt eget begjær/ – midtpunkt i gjengen og alltid populær./ Men pengene tok slutt/ og vennskapet ble brutt/ Utslått og nedfor, motløs og trist,/ tapt en illusjon: En drøm som brast til sist./ Men så tenkte han: Jeg vil gå hjem/ vil gå hjem til min fars hus igjen,/ vil fortelle alt/ som har gått så galt/ og han begynte å gå mot sin fars hus igjen.

Det går en veg. Det er håp og du kan nå frem. Jesus gir deg fred om du kommer Hjem igjen.