Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Kampen for frihet

Be du også, med frimodighet, til Ham som ikke bare kan verne deg i fysisk fare, men gi deg evig liv!

For et par uker siden markerte vi at det var 75 år siden Frihetsdagen 8. mai 1945. Om vi ikke kunne ha de store samlinger, ble dagen markert over hele verden, og vi har på ny fått se inn i hva det kostet de som kjempet for at seinere generasjoner her til lands har kunnet vokse opp i et fritt land.

I boka «Sabotøren» av Kjell Harald Lunde møter vi krigsveteranen Fredrik Kayser. Flere ganger under krigen var det nære på at han omkom, men Kayser opplevde gang på gang å slippe unna dødens gulbleke hender.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En gang satte han seg fast i en piggtrådsperring under vann med enmannsubåten sin.

«Jeg prøvde å gå aktover, og jeg prøvde å gå forover. Båten satt like fast. Jeg prøvde å komme ned, og jeg prøvde å stige opp. Men båten løsnet ikke! Minuttene gikk. Jeg var fortvilet. Jeg tror jeg bad til Gud», forteller Kayser som var i ferd med å gi opp da båten på en eller annen mirakuløs måte kom seg fri.

Seinere, i en refleksjon over at han og hans tre kamerater kom levende fra en ekspedisjon til Måløy, sier han: «I dag vet jeg at det var Én som holdt sin hånd over oss.» Kayser ble kristen. Han kalte seg ikke det under krigen. Likevel hørte Gud hans bønn.

Så be du også, med frimodighet, til Ham som ikke bare kan verne deg i fysisk fare, men gi deg evig liv!