Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Skapt i mangfoldets tegn
Del
«Best er det å holde fast ved det ene og heller ikke gi slipp på det andre. For den som frykter Gud, vil lykkes med begge deler» (Fork 7,18).

De fleste av oss er utrustet så rikt at livet ikke strekker til for å utvikle hele vårt potensiale. Vi er nødt til å prioritere mellom det funksjonelle og estetiske, det praktiske og det teoretiske. Livet byr på det meste, men ingen mestrer alt alene.

Gudsfrykten er nøkkelen til suksess. Et gudfryktig menneske vil alltid lykkes med noe – ja, med det viktigste. Likevel oppfordres vi her til heller ikke å gi slipp på det andre.

Hva kan «det andre» være i ditt liv, det som du kanskje fristes til å neglisjere, nedprioritere eller i verste fall forakte?

Kan det være en fritidssyssel, eller en interesse som forløser energi og nytt pågangsmot. En «unyttig investering» eller rett og slett en gammel venn som du burde ta kontakt med?

Ensporethet er en trussel for selve livet. Gud er mangfoldets Gud, han elsker variasjon og skapte en overflod av ulike arter og muligheter. Hver dag byr på flere sjanser enn de vi får benyttet.

Noe må ligge til neste dag, men det bør ikke glemmes. La deg derfor inspirere av livets fargekart og ta for all del regnbuen tilbake! Den tilhører alle mennesker som et tegn på Guds trofasthet mot alt han reddet fra vannflommen.

andakt,terje t konradsen,terje tånas konradsen