Se Guds Lam

«Dagen etter ser han Jesus komme gående mot seg, og han sier: «Se, Guds lam, som bærer bort verdens synd!» Joh 1:29

Døperen Johannes sier noen av de mest kraftfulle ordene som er å si om Jesus.

«Se, Guds lam, som bærer bort verdens synd!» Dette er før Jesus har sagt eller gjort noe offentlig, men Johannes ser og vet. Han ber om at vi skal legge merke til mannen som kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi tenker, hadde vi bare levd den gangen, og sett Jesus. Men mange så og hørte Ham, og trodde ikke. Mange ble støtt og fornærmet, og gikk bort når Jesus snakket. Eller de ble redde.

Men Døperen Johannes sier «se!». Han vet hva Jesus skal gjøre, før Jesus har sagt noe om det. Jesus er på vei til å dø på korset for deg og meg. Gud har alt vist Johannes det. «Se, Guds lam, som bærer bort verdens synd!»

Det er som et ekko av hva Jesaja profeterte flere hundre år før Jesus kom. Jesaja sier: «Han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.»

Når skylden tynger oss, flakker vi kanskje med blikket. Men Døperen Johannes sier at det finnes en utvei. Når skammen legger seg på oss, kan vi bli lammet. Men Johannes sier «se!». Jesus har allerede båret bort, for alle som vil ta imot.