ANDAKT: «På vandringen mot «fe
...
ANDAKT: «På vandringen mot «fedrelandet» har Gud er særlig oppdrag også til deg. Uansett alder. Og Gud svikter ikke verken i glade dager eller i krisene», skriver Egil Sjaastad. Bildet viser arabiske og jødiske borettslag i Hebron, Vestbredden. Foto: Adobe Stock
andakt
Saras og Abrahams heiarop
Del
Kall? Har Gud et kall til meg? Et kall til å krysse grenser? Et kall til å oppsøke helt ukjente områder og leve i en helt ukjent kultur?

Jeg har møtt unge som baler med slike spørsmål. De har hørt bibelord om å krysse grenser. Kanskje har de hørt om Sara og Abraham som dro uten å vite hvor de skulle. Nå kverner det i hodet: Vil Gud noe spesielt med mitt liv ? (Heb 11:8).

Ingen bør blindt følge alle innskytelser. Men for mange har en innskytelse blitt til noe mer. Noe som de kjenner igjen når de hører forkynnere bruke begrepet kall .

I samtaler med slike unge kristne er det godt å lytte til heiarop ala Saras og Abrahams – og merke oppmuntringen. For de to sier: Vi dro. Vi tok Gud på ordet. Livet ble ikke enkelt. Vi opplevde oss som fremmede på jorden (Heb 11:13). Men Gud hadde en plan med oss. Et oppdrag. Han ledet oss, bevarte oss … og nå er vi her. I vårt egentlige «fedreland» (Heb 11:14). Gud holdt sine løfter.

Ingen av oss er noen ny Abraham eller Sara. Men heiaropet fra deres munn er entydig: På vandringen mot «fedrelandet» har Gud er særlig oppdrag også til deg. Uansett alder. Og Gud svikter ikke verken i glade dager eller i krisene.

andakt,egil sjaastad,kall,abraham