ANDAKT: «Bibelen forteller om
...
ANDAKT: «Bibelen forteller om Jesus, «som for en kort tid var stilt lavere enn englene, ham ser vi nå kronet med herlighet og ære fordi han led døden. Slik skulle han ved Guds nåde smake døden for alle.» (Hebr 2,9)». Foto: Adobe Stock
andakt
Omgitt av torner
Del
En norsk misjonær i Japan fikk for mange år siden besøk av en japansk soldat. I hånden holdt han en kvist med skarpe torner.

Han viste den fram og sa: «Jeg har sett et menneskehode som var omgitt av slike torner. Siden har jeg ikke kunnet glemme det. Hver gang jeg skal gjennom noe tungt og vanskelig, står dette hodet for mitt indre blikk. Har dette hodet noe å gjøre med din religion?»

Med glede kunne misjonæren slå opp i Bibelen og fortelle om Frelserens død og hvilken betydning den har. Den unge var åpen og lyttet. Senere tok han imot frelsen i Kristus og bestemte seg for å følge ham.

Soldaten måtte ut i krigstjeneste. Han oppsøkte misjonæren for å ta farvel. De ba sammen, og soldaten inderlig, med sterke følelser. Siden skrev han flere brev. Han fortalte om den store opplevelsen det var å tenke på Ham som led i stedet for ham, å få lese i Bibelen og be.

Bibelen forteller om Jesus, «som for en kort tid var stilt lavere enn englene, ham ser vi nå kronet med herlighet og ære fordi han led døden. Slik skulle han ved Guds nåde smake døden for alle.» (Hebr 2,9)

andakt,japan,misjon,bibelen,jesus