Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
andakt
Ærlighet
Del
Bibelen taler flere steder om ærlighet.

«Ærlighet varer lengst.» Alle kjenner dette ordtaket. Det er en erfaring som aldri slår feil, og en viktig leveregel i livet. «Ærlighet er det første kapittelet i visdommens bok.» Thomas Jefferson.

Bibelen taler flere steder om ærlighet. Jakob sier, «Min ærlighet skal vitne for meg». 1. Mosebok 30. «… til å ta imot formaning som gir innsikt om ærlighet, rettferd og rett.» Ordspråkene 1,3. «Han verner rettens stier og vokter veien hans trofaste går. Da vil du forstå ærlighet, rettferd og rett, Ordspråkene 2,8–9.

«Falske lepper er en styggedom for Herren, men de som går ærlig fram, er ham til behag.» Ordspråkene 12,22 (Studiebibelen) Og i Ordspråkene 22, «Herren avskyr den som har løgn på leppene, men viser godvilje mot dem som farer ærlig fram». Mange vil huske at vi for noen år siden underskrev selvangivelsen «på ære og samvittighet». Det ble det slutt med i 1983. Sier det oss noe?

Ærlighet er noe som må komme til uttrykk og fungere i den praktiske hverdag og i daglige forhold til andre.

En fin historie fra virkeligheten som virkelig bekrefter viktigheten av ærlighet: «En fattig mann fikk en dag en brukt frakk av en rik mann. Da han kom hjem fant han en tikrone i en lomme. Dagen etter oppsøkte han giveren for å levere den tilbake.

«Jeg setter pris på din ærlighet›, sa mannen og ga ham enda en tikrone.»

For en kristen bør dette være en sterk påminnelse om at livet og gjerningene våre skal vitne om vår ærlighet og om Gudstroen i hverdagen.

andakt,inspirasjonskilde,åndelig påfyll