ANDAKT: «Å holde Jesus borte f
...
ANDAKT: «Å holde Jesus borte fra våre behov kan være å holde ham borte fra vårt hjerte». Foto: Adobe Stock
andakt
Behov
Del
«Hva vil du at jeg skal gjøre for deg?» Markus 10

Spørsmålet er nærgående. Når selve Jesus står der og spør. Våre egentlige behov kan være så innpakket. Vi svarer overfladisk på spørsmålet, eller kommer med det nest viktigste.

Eller kanskje noe svært åndelig, men fjernt fra mannen som spør. Eller vi blir rådville, og har ikke et svar. For det var så viktig å hjelpe alle ­andre.

«Für mich» sier Luther, «for meg».

Han påpeker at det som vi forkynner til alle andre kan være vanskeligst å tro at gjelder oss selv. Ja, Jesus ønsker personlig å nå alle. Men han vil først spørre deg. Hva vil du at han skal gjøre for deg?

Spørsmålet lød til blinde Bartimeus. Når Jesus møter mennesker i evangeliene, er det mer regelen enn unntaket at det begynner med et behov. Der­etter går det ofte dypere, til et møte med Ham som er Frelser og Gud.

Å holde Jesus borte fra våre behov kan være å holde ham borte fra vårt hjerte. Han blir ikke alltid så imponert over vår åndelighet og ydmykhet.

Bartimeus ropte og gav seg ikke. For en egoistisk bråkmaker som ikke kunne finne seg i at han var blind, og at Jesus var på vei til noe viktig? Eller? Kanskje vi heller skulle lignet mer på ham?

Jesus tok ham på alvor. Selv om alle kunne se at mannen var blind, spurte han. Hva vil du at jeg skal gjøre for deg?

andakt,inspirasjon,sverre h skilbreid,jesus,martin luther,bartimeus