ANDAKT: «Den enkle holdningen
...
ANDAKT: «Den enkle holdningen til Maria var ikke et uttrykk for umodenhet hos en tenåring, men troens modenhet som vi kan bruke er helt liv på å falle til ro i», skriver Sverre Skilbreid i dagens andakt. Foto: Adobe Stock
Maria
Del
Da sa Maria: «Se, jeg er Herrens tjenestekvinne. La det skje med meg som du har sagt.» (Lukas 1:38)

Det sies at Maria var i tenårene, hun hadde kanskje ikke allverdens innsikt. Men en ting hadde hun, en holdning som tok henne dit hun trengte å være.

Da engelen fortalte henne at hun skulle bli mor til Jesus, kom hun med et spørsmål. Men da svaret kom like usannsynlig i menneskers øyne, godtok hun det. Hun valgte tillit og tro. Og hun valgte å underkaste seg Gud, og tjene Ham for det umulige.

Det finnes kall fra Gud som er lette å forstå. Og det finnes kall som virker umulige, som å bygge Noahs ark langt fra vann. Vi kan være ærlige på at vi ikke forstår, men likevel godta, og være tjenere for Gud som vet, og som kan.

Gjennom hele kirkehistorien har Maria vært forbilde for å ta imot Ordet og la det vokse i oss. Det vi ikke forstår kan få vokse, og bli til det Gud visste.

Den enkle holdningen til Maria var ikke et uttrykk for umodenhet hos en tenåring, men troens modenhet som vi kan bruke er helt liv på å falle til ro i.

andakt,maria,jesus