ANDAKT: Hva er det som gjør at
...
ANDAKT: Hva er det som gjør at du kan være stødig og bli stående gjennom alt? Paulus sier det er håpet som evangeliet gir. Foto: Adobe Stock
andakt
Håpet
Del
«Dere må bare bli stående i troen, grunnfestet og stødige, uten å la dere rive bort fra håpet som evangeliet gir. Og evangeliet har dere hørt, for det er blitt forkynt for alle skapninger under himmelen, og jeg, Paulus, er blitt en tjener for det.» (Kolosserne 1:23)

Hva er det som gjør at du kan være stødig og bli stående gjennom alt? Paulus sier det er håpet som evangeliet gir.

«Uten å la dere rive bort», sier han. Det er altså noe som river, i oss, omkring oss, og fra en fiende som ikke ønsker vi skal tro.

Men denne rivingen behøver ikke føles så dramatisk. Håpet svinner ofte ganske stille. Derfor tenker man kanskje at det ikke er så nøye med evangeliet.

Det er da mye annet som gir håp. Men det er nøye. For det er dette enkle, gammeldagse, tilsynelatende uproduktive evangeliet som gir deg håp, ja som rotfester deg i håpet.

«Og evangeliet har dere hørt», sier Paulus. Om du har lite håp, så ta en evangeliesjekk. Sjekk om du har hørt evangeliet i det siste. For det er ferskvare for hjertet ditt uansett hvor mange ganger du har hørt det før.

I noe håpløshet kan det gjemme seg stolthet. Evangeliet er for ekte fattigfolk, de som legger ned sin ære og sitt strev, og gir Jesus æren for tilgivelsen for syndene.

andakt,sverre skilbreid,paulus,evangeliet