LYS: Det strømmer lys fra Guds ansikt. Lyset skinner både på selve Ordet og på den som leser det, skriver Jan Torland.

Ordet og Ånden samarbeider

Ordet og Ånden samarbeider. «La ditt ansikt lyse over din tjener, lær meg dine forskrifter!» (Sal 119,135).

Det strømmer lys fra Guds ansikt. Lyset skinner både på selve Ordet og på den som leser det. Det er derfor det er så spennende å lese Bibelen. Plutselig blir et ord jeg har lest mange ganger helt nytt for meg. Ordet får en helt ny mening. Jeg skjønner det både med hodet og hjertet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Andre ganger er det som Herren lyser på meg. Det er som om hans lys skinner gjennom øynene mine. Jeg skjønner og ser ting i Guds ord på en ny måte. Det er dette Bibelen kaller for åpenbaring. Vi er helt avhengig av dette når vi leser i Bibelen. Det er derfor det er så viktig å be hver gang du bruker tid i Ordet.

Gud blåser også liv inn i Skriften. «Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være utrustet til all god gjerning.» (2 Tim 3,16).

Ordet er levende fordi Gud har blåst sitt liv inn i det. Ordet og Ånden er som et gammelt forelsket ektepar. De kjenner hverandre ut og inn og finner stadig sammen til glede for oss som leser Skriften. Sammen gjør de Ordet duggfriskt og klart for oss, som et nybakt brød med de lekreste smaker. La oss be:

Herre, lys på oss så vi skjønner ditt Ord. Herre, blås på oss ved din Ånd, så Ordet blir til liv for oss. Amen.