Trygve Skaug er frontfigur i det det Kongshaug-baserte bandet StMorritz, nå debuterer han som soloartist.

Trygve Skaug debuterer som soloartist

Trygve Skaug, frontfigur i det Kongshaug-baserte bandet StMorritz, går solo med singelen «Ravner». Hva passer da bedre enn konsert på fugleavdelingen på Zoologisk museum?

Trygve Skaug, kjent fra St. Morritz, kjører dobbelt singelslipp fredag: Han kjører konsert både på Mono i Oslo og på fugleavdelingen på Zoologisk museum.

Mens det mest er han som synger med eget nebb på utestedet i Oslo torsdag kveld, får han sanghjelp av det 40 struper sterke mannskoret Odins Ravner under museumsbesøket samme formiddag. Sånn går det når singelen heter nettopp «Ravner».

Trygve Skaug er oppvokst på Trøgstad og er vært vokalist og låtskriver i bandet StMorritz som har sitt utspring fra en vennegjeng på det kristne musikkgymnaset Kongshaug i Os kommune.

Skaug har også vært lovsangsleder på NLMs ungdomsstevne UL.

Frihet

Der St. Morritz kan vise til A-listing på NRK P1, handler frontmann og låtskriver Trygve Skaugs soloprosjekt om å være helt fri. Som ravnen i låttittelen, fastslår han:

- Dette er et slags drømmeprosjekt. Jeg produserer selv og kan gjøre akkurat som jeg vil. Alle ideene jeg har styrt unna før, kan jeg nå følge helt ut, sier Skaug.

Han har gått fra det multinasjonale selskapet Sony Music til nykommeren Fashion Moves Music, som drives av gamle skolekamerater. Alt er betalt av egen lommebok, og en håndplukket gjeng venner er med på bidragssiden.

- Det er deilig å lage musikken akkurat slik det føles riktig, uten at det er noen andre som setter rammene for kreativiteten enn meg selv, sier Skaug, som beskriver det som «mange skitne lyder og lange klanger».

(NTB/Dagen)