Solhjell: - Norge må legge press på Israel

SVs Bård Vegar Solhjell mener Norge bør droppe sin meglerrolle i Midtøsten og heller bidra til å presse Israel tilbake til forhandlingsbordet.

- Så lenge det ikke er en reell freds­pro­sess mel­lom Is­rael og Pa­le­sti­na, bør Norge hel­ler sette makt bak kra­vet om at Is­rael skal av­slut­te den ulov­li­ge ok­ku­pa­sjo­nen av pa­le­stinsk land, sier SV-nest­le­de­ren tilNRK.

Han sier Norge blir lyt­tet til i Midt­østen-spørs­mål og at vi må ta en le­der­rol­le i å legge press på Is­rael for å få lan­det til­ba­ke til for­hand­lings­bor­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sol­hjell synes at stats­mi­nis­ter Erna Sol­berg (H) går i feil ret­ning når hun tar til orde for økt han­del og tet­te­re forsk­nings­sam­ar­beid.

- Hun burde hel­ler stil­le stren­ge­re krav til Is­rael. Norge bør gå sam­men med andre euro­pe­is­ke land. Gans­ke mange land har en kri­tisk hold­ning til den is­ra­els­ke po­li­tik­ken, og Norge er ett av de lan­de­ne som er tyngst in­volvert i Midt­østen. Der­med har vi på­virk­nings­kraft, seier Bård Vegar Sol­hjell.

NTB