FRA MITT VINDU: I en alder av snart 88 år er Birgit Svindland klar med en ny publikasjon som har fått navnet «Fra mitt vindu» Heftet som er inspirert av vindusutsikten og hennes gudstro skal fordeles til alle husstander i Flekkefjord.

Sender gratis hefte om tro til alle i Flekkefjord

Birgit Svindland (87) er redaktør for et hefte med bybilder og vitnemål fra folk i Flekkefjords menigheter. Denne uken sendes heftet til alle husstander.

- Jeg kaller det «Fra mitt vindu». Når jeg sitter her i stua ser jeg ut på broa, torvet, elva og alt. Og plutselig en dag slo det ned i meg: Hvordan kan alle disse menneskene som går her få høre Guds ord og få høre hva det vil si å være kristen, forteller Birgit Svindland til DagenMagazinet.
Hun sendte brev til enkeltpersoner i alle forsamlingene i byen og spurte om de ville skrive litt om sine erfaringer som kristen. Hun har også selv bidratt med vitnesbyrd.
- Over 30 artikler kom inn. Og så har jeg satt det sammen med mange gamle og nye bilder fra byen. Heftet er på 50 sider og er trykket i 4.000 eksemplarer. Det går i nå i posten slik at alle husstander i hele Flekkefjord kommune får det.
Svindland dekker med glede alle kostnader med trykking og distribusjon fordi hun tror at det var Gud som ba henne om å gjøre dette.

Et kall til å vitne

- I første vers i første kapittel av Esra står det at Gud tilskyndet kong Kyros til å sende ut en kunngjøring. Da jeg leste det verset, slo det ned i meg at det er nettopp det som har skjedd her. Jeg har ikke kommet på dette av meg selv, men det er Gud som har vekket tanken. Og da mener jeg at jeg må fullføre den.
Svindland har tidligere redigert og bidratt i flere kristne bøker på Lunde Forlag. Hun har stor tillit til Guds ord, og ønsker at så mange som mulig skal bli kjent med evangeliet.
- I første etasje i huset hvor jeg bor driver pinsekirken Englevakten Cafe. Om morgenen har de kaffe og sånn for narkomane, men ellers er det vanlig kafe. Der har de nå fått noen eksemplarer av heftet til å dele ut. Og da jeg forrige tirsdag inviterte til kaffe alle som har skrevet i heftet, fikk de et eksemplar hver.

Sentrale skribenter

Svindland og «Fra mitt vindu» ble onsdag presentert på forsiden og over to sider inni avisen Agder. Rådmann Tone Marie Nybø Solheim og tidligere ordfører Kjell Svindland er blant skribentene, i følge salmelid.blogspot.com.
- Jeg fikk fredag en e-post fra en person som allerede har mottatt heftet. Det gav meg faktisk nesten nok til å se hva det betyr. For det var en som hadde holdt sitt liv i skjul, men som nå så at hun kunne gå ut med det slik andre gjorde det i heftet, sier hun.
Flekkefjord-bildene i heftet er tatt av fotografene Dydland og Brandl.
Svindland har vært misjonær i Etiopia for Misjonssambandet. De siste 30 årene i sitt yrkesaktive liv var hun husmor på Fjellhaug Skoler i Oslo.
- Jeg har nå hatt 20 herlige år som pensjonist. Jeg er så glad for at jeg fikk komme inn på PC og Internett, for det gir meg veldig mye. Det er veldig interessant, og jeg hadde ikke klart å arbeide med dette heftet uten, sier kvinnen som blir 88 år i desember.