Klikk for å endre tekst

Plate fra et ekteskap

Dagsland og Krúger med felles juleplate.

Sigvart Dagsland og Karoline Krüger har vært gift i 20 år. De har vært artister enda lenger enn det, men aldri laget ei plate sammen. Det er derfor ganske morsomt og ikke så rent historisk at deres første plate sammen blir en juleplate, enkelt og greit kalt «Jul».

Sangene på plata er halvparten gamle slagere og halvparten egne julesanger. I sistnevnte kategori handler tekstene mye om en menneskelig undring over julen, da særlig en undring over de menneskene som er med i juleevangeliet - Maria, Josef og gjeterne. Jesus-barnet blir naturlig nok også gjenstand for undring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De to besitter store og flotte stemmer. De har også kontroll på stemmen, og kan gi sangene det bildet av lyd som passer best. Det fungerer veldig bra.

Når de på åpningssporet «Vær hilset mine frender!» drar avgårde sammen med de gode musikerne de har med seg, blir det riktig så god trøkk og dynamikk i låta.

Men dette er ikke noe rockeplate, tvert imot, det er ei rolig og nedpå juleplate. Klassisk, sådan. Kjempespennede er det ikke, men det er bra levert av to av landets beste stemmer.

Anmeldelse - CD

Tittel: Jul

Artist: Karoline Krüger og Sigvart Dagsland

Plateselskap: Universal

Les også
Ikke Rom på Oslo SJulemusikk
Les også
Årets mest spesielle juleplateAnmeldelse - CD
Les også
Jul for countryelskere ogsåAnmeldelse - CD
Les også
Blå toner på det jevneAnmeldelse - CD
Les også
Junior-jul fra NRKAnmeldelse - CD
Les også
Sjangerlek i kjent landskapAnmeldelse - CD