Norsk lovsang til topps på iTunes

Radiate selger bedre enn både Idol og Justin Bieber.

Tors­dag kveld er det«sleppe­fest» for den nye lov­sangs­pla­ten til Ra­dia­te, lov­sangs­mil­jø­et iPinse­kir­ken Ta­ber­nak­let i Ber­gen. Tid­li­ge­re på dagen ble EP-en«Re­leased» lan­sert på iTu­nes, og på kort tid var den plas­sert på top­pen av salgs­lis­te­ne i Norge.

- Utro­lig, utro­lig kjekt, sier ung­doms­pas­tor André Birke­land til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi er utro­lig glade for at vi har en mu­lig­het til å nå len­ger ut med noe som vi mener er vel­dig bra. Vi gle­der oss til re­lease­kon­ser­ten i kveld og å kunne synge ut i til­be­del­se. Selv om vi bry­ter noen mu­si­kals­ke bar­rie­rer med denne ut­gi­vel­sen, er det vik­tigs­te å tilbe Gud og vise at bud­ska­pet har samme inn­hol­det fort­satt - selv om inn­pak­nin­gen og ut­tryk­ket er nytt, un­der­stre­ker han.

Ak­sjon på Face­bo­ok

I flere må­ne­der har det værtre­kla­mert for EP-en på Face­bo­ok, hvor folk har blittopp­ford­ret til å kjøpe pla­ten og be­vi­se at lov­sang kan trone øverst på iTu­nes-topp­lis­te­ne.

- De er flin­ke, de som job­ber med dette dag­lig. Så har Ra­dia­te fått et ned­slags­felt i hele Norge, der­med er det ikke bare folk innad i kir­ken eller innad i Ber­gen som kjen­ner til dette, sier Birke­land.

In­spi­rert av Hill­song

Ung­doms­pas­to­ren leg­ger ikke skjul på at de ble in­spi­rert av Hill­song Uni­ted, som i midt­en av mars kom seghøyt opp på VG-lis­ta med sitt ny­es­te lov­sangs­al­bum.

Nå håper han plas­se­rin­gen på iTu­nes kan bidra til at også ikke-krist­ne kan få øyne­ne opp for kris­ten mu­sikk.

- Og kan­skje kan de da bli be­rørt av Gud og få en re­la­sjon til ham? Det er noe vi drøm­mer om.

Kon­sert på ute­sted

Tors­dag kveld fyl­les ute­ste­detRick's av ung­dom­mer som skal prise Jesus - og juble over suk­ses­sen til Ra­dia­te.

- Jeg gle­der meg vel­dig og håper på fulle hus, sier André Birke­land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Så er det gøy å kunne gjøre det uten­for kir­kens lo­ka­ler, midt i Ber­gen sen­trum. Kan­skje kan det være litt la­ve­re ters­kel for folk som el­lers ikke kom­mer til me­nig­hets­lo­ka­le­ne våre? Kan­skje kan vi dra dem nær­me­re kir­ken og vise dem hva kir­ken er, håper han.