Kristne i Pakistan håper på beskyttelse

Pa­kis­tans to størs­te par­ti­er får stem­me­ne til trau­ma­ti­ser­te krist­ne i et slum­om­rå­de i La­ho­re hvor hund­re hus ble på­tent tid­li­ge­re i vår.

Ra­sen­de mus­lims­ke pa­kis­ta­ne­re tente på bo­li­ge­ne etter at en ung kris­ten an­gi­ve­lig snak­ket stygt om pro­fe­tenMu­ham­med.

De to størs­te par­ti­ene i lan­det, PPP og PML-N, sør­get for at inn­byg­ger­ne i slum­om­rå­det Jo­seph Co­lo­ny fikk er­stat­ning. Mange slum­boer­ne sier der­for at de i takk­nem­lig­het vil stem­me på stor­par­ti­ene i val­get som hol­des lør­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har alle be­stemt oss for å stem­me på dem, sier fab­rikk­ar­bei­der Shail Masih til ny­hets­by­rå­et AFP.

Sam­ar­beid med isla­mis­ter

Andre ste­der i lan­det har krist­ne imid­ler­tid vendt seg til helt andre par­ti­er i håp om be­skyt­tel­se. I byen Pes­ha­war, like ved de lov­løse stamme­om­rå­de­ne hvorTa­li­ban står sterkt, har flere krist­ne po­li­ti­ke­re valgt å sam­ar­bei­de med isla­mis­ter.

- Gud har gitt meg ordre om å ar­bei­de her i et re­li­giøst parti. Jeg er en bru mel­lom krist­ne og mus­li­mer, sier Per­vaiz Masih, som til­hø­rer det isla­mis­tis­ke, kon­ser­va­ti­ve par­ti­et Jamaat-e-Isla­mi.

Masih er re­pre­sen­tant i na­sjo­nal­for­sam­lin­gen, og lør­dag stil­ler han igjen til valg som Jamaat-e-Isla­mis krist­ne kan­di­dat i Pes­ha­war.

Fengs­let for blas­fe­mi

Om lag 2 pro­sent av Pa­kis­tans be­folk­ning er krist­ne, og den re­li­giø­se mi­no­ri­te­ten er mange gan­ger blitt truet og ut­satt for vold.

I fjor ble en ung kris­ten jente fengs­let på grunn av an­kla­ger om blas­fe­mi. Saken ble av­vist av retts­ve­se­net, men jenta og fa­mi­li­en hen­nes fryk­ter for liv­e­ne sine og har gått i skjul.

Også en rekke andre trus­sel- og volds­epi­so­der har bak­grunn i an­kla­ger om blas­fe­mi. Pro­vin­sen Pun­jabs mus­lims­ke gu­ver­nør Sal­man Ta­se­er ble drept i 2011 etter at han ba om end­rin­ger i Pa­kis­tans stren­ge blas­fe­milo­ver.