Israel stoppet skip med raketter
Del
Den israelske marinen opplyser at den har stoppet et skip i Rødehavet med det som skal være iranske raketter. Lasten skal ha vært på vei til palestinere på Gazastripen.

- Tidligere i dag klarte det israelske forsvaret å stanse et forsøk på å smugle en iransk skipslast med avanserte våpen ment for terroristorganisasjoner som opererer fra Gazastripen, heter det i en kunngjøring fra det israelske forsvaret onsdag.

Ifølge marinen ble skipet, som er registrert i Panama, stanset i internasjonalt farvann. Mannskapet på 17 skal ikke skal ha motsatt seg bordingen. Skipet vil bli brakt til en israelsk havn i løpet av de kommende dagene.

- Vi har utvetydig bevis for at det var raketter om bord på skipet, og vi har bevis for og kan si med visshet at Iran står bak denne operasjonen, sier en talsmann for det israelske forsvaret til den israelske avisen Haaretz .

Bilder som er lagt ut på nettsiden til Haaretz, viser noe av det som angivelig ble beslaglagt om bord på skipet. På et av bildene vises det en forpakning med teksten «made in R. Iran (som står for Republikken Iran).

Ifølge Haaretz har rakettene vært på en lang rundreise, fra Syria til Iran og deretter til Irak der de ble pakket inn i sementsekker, før de ble seilt videre fra Persiabukta og rundt den arabiske halvøy med kurs for en havneby i Sudan.

Skipet ble bordet av den israelske marinen dagen før det skulle legge til kai i Sudan.

Men ifølge en israelsk militærtalsmann var rakettenes endelige mål Gazastripen, dit de skulle fraktes via landtransport over Sinai-halvøya.

©NTB)

 

israel,rødehavet,utenriks,samfunn,palestinske,gaza,raketter,iran,marinen