Israel beklager at bibelskoleelever havnet på glattcelle

Is­ra­els am­bas­sa­dør til Norge, Naim Arai­di kommer med uforbeholden unnskyldning.

Is­ra­els am­bas­sa­dør til Norge, Naim Arai­di, be­kla­ger sterkt at fire nors­ke ele­ver vedBi­bel­sko­len i Grim­stad måtte til­brin­ge tre døgn på glatt­cel­le etter å ha blitt stan­set på Ben Gurion-fly­plas­sen i Tel Aviv i mars i år.

21. mai møtte Arai­di Bi­bel­sko­lens rek­tor Kje­til Vestel Haga og linje­le­der Karin Riska.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Selv om am­bas­sa­dø­ren ikke hadde fått noen de­tal­jert rap­port om hva som skjed­de med våre ele­ver, be­kla­get han det de var blitt ut­satt for. Vi fikk også be­skjed om at det ikke er noen nye ret­nings­lin­jer som gjør det vans­ke­li­ge­re å be­sø­ke Is­rael eller de pa­le­stins­ke om­rå­de­ne, sier Riska tilVårt Land.

Hun leg­ger til at Arai­di ser po­si­tivt på at ung­dom drar til Is­rael for å delta i fri­vil­lig ar­beid.

- Han ut­tryk­te at det var spe­si­elt po­si­tivt at ung­dom­me­ne ar­bei­der i Bet­le­hem og andre deler av de pa­le­stins­ke om­rå­de­ne. Han mente be­ho­ve­ne var spe­si­elt store der, sier Riska.

De fire ele­ve­ne skul­le være fire må­ne­der i Je­ru­sa­lem og på Vest­bred­den. De reis­te til Is­rael på tre­må­ne­ders tu­rist­vi­sum. De måtte der­for ut av lan­det for å for­nye dette. Etter et kort opp­hold i Tyr­kia, dro de til­ba­ke i fly­plas­sen i Tel Aviv, klare til å gjen­nom­føre den siste må­ne­den. De ble stan­set og satt på glatt­cel­le i tre døgn.

Sko­len skal fra nå av søke om fem må­ne­ders volun­tør­vi­sum for å gjøre pro­ses­sen enk­le­re i frem­ti­den.