ÅPEN: - Jeg er åpen for at vi har mer enn to sakramenter, sier Remi Høidahl. (Foto: Privat)

Hanvold skremt over katolsk utvikling

Jan Hanvold fra TV Visjon Norge tror Livets Ord vil være en katolsk organisasjon om ti år. Livets Ords eneste norske menighet er positiv til utviklingen.

Tv-gründe­ren sen­der pro­gram­mer fra Li­vets Ord, og i neste uke skal Li­vets Ord-pro­fi­le­ne Ste­fan Sal­mons­son og Carl Gus­taf Se­ve­rin i stu­dio.

- Jeg har in­gen­ting imot Li­vets Ord eller Ulf Ekman, men denne til­nær­min­gen til Den ka­tols­ke kirke er for­un­der­lig. Jeg er skremt over ut­vik­lin­gen, sier han til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lef­ling

I en post på Face­bo­ok kal­ler Han­vold ut­vik­lin­gen for en «stor for­fø­rel­se».

Han skri­ver vi­de­re:

«Dette er jo bare å for­ven­te da en lef­ler med vrang­lære og et annet evan­ge­li­um. Med denne ut­vik­lin­gen vil nok Li­vets Ord være en ka­tolsk or­ga­ni­sa­sjon om 10 år. Ulf Ekman drar jo hele tiden med pas­to­rer til Roma. Pau­lus ad­va­rer imot de som for­kyn­ner et annet evan­ge­li­um i Ga­la­ter­ne.»

Vrang­lære

Han­vold har in­gen­ting imot ka­to­lik­ker. Han har selv prekt i ka­tols­ke kir­ker.

- Men når pro­tes­tan­ter be­gyn­ner å hylle pave­kir­ken og alt den står for, da blir jeg skremt.

- Ulf Ekman tar til orde for syv sa­kra­men­ter og tror på apo­sto­lisk suk­se­sjon. Hva ten­ker du om det?

- Jeg har ikke lest in­ter­vju­et med ham, så egent­lig kan jeg ikke ut­ta­le meg om det, men jeg for­står det vel slik at han for­sva­rer pave­sto­len. Hvis han for­sva­rer pave­sto­len som en gud­dom­me­lig in­sti­tu­sjon som er ned­ar­vet di­rek­te fra Peter så er det vrang­lære, sier Han­vold.

Ufor­ståe­lig

Tv-gründe­ren tror at grun­nen til at en­kel­te pro­tes­tan­ter kon­ver­te­rer til Den ka­tols­ke kirke er at Den nors­ke kirke har blitt se­ku­lær og po­li­ti­sert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg for­står at ka­to­lik­ker som blir født på ny og fylt med Den Hel­li­ge Ånd øns­ker å bli i kir­ken for å på­vir­ke, men at pro­tes­tan­ter går over, det for­står jeg ikke.

Han­vold mener Den ka­tols­ke kirke har mye vrang­lære i seg, blant annet med at man for­byr pres­ter å gifte seg, hel­gen­dyr­kel­se, og Ma­ria­til­be­del­se.

Åpen for sa­kra­men­ter

Tro­ens Ord i Sarps­borg er Li­vets Ord enes­te nors­ke me­nig­het. Pas­tor Remi Høi­dahl har stu­dert teo­lo­gi på Li­vets Ords uni­ver­si­tet og vært en av de as­sis­te­ren­de pas­to­re­ne i me­nig­he­ten i Upp­sa­la. Han har fulgt med ut­vik­lin­gen på Li­vets Ord og er po­si­tiv til ut­vik­lin­gen.

- Vi har selv satt inn et natt­verds­bord i kir­ken vår, og vi prak­ti­se­rer natt­ver­den slik man gjør det på Li­vets Ord.

- Hva ten­ker du om at Ulf Ekman mener vi har til­gang til syv sa­kra­men­ter?

- Jeg har ikke re­flek­tert så mye over dette med an­tal­let. Men jeg er åpen for at vi har mer enn to sa­kra­men­ter. Jeg ser jo hvil­ken kraft det er i å salve syke og å be­kjen­ne synd. Å om­ta­le ek­te­ska­pet som sa­kra­ment er jo en måte å knyt­te det til kir­ken på. Det er en opp­gra­de­ring av ek­te­ska­pet, noe vi tren­ger i vår tid, sier Høi­dahl.

Bren­ner for enhet

I me­nig­he­ten har li­ke­vel pas­to­ren fokus på klas­sisk tros­un­der­vis­ning og øns­ker å hjel­pe krist­ne til å leve i tro og vand­re med Jesus. Selv har han tatt opp­gjør med for­dom­mer mot andre kirke­sam­funn de siste årene og opp­le­ver ut­vik­lin­gen på Li­vets Ord som po­si­tiv fordi den ska­per enhet.

- Jeg tror vel egent­lig at ka­to­lik­ker og pinse­ven­ner står mye nær­me­re hver­and­re enn mange tror. dagen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ulf Ekman tar oppgjør med egen bevegelseUlf Ekman