Bildet viser Odd-kaptein Anders Rambekk som jubler etter en eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Lillestrøm.

Fotballkjendis danner lokallag for MIFF

En tidligere landsslagsspiiller i fotball står i spissen for et nytt lokallag for Med Israel for fred (MIFF) i Telemark.

- Jeg synes at MIFF er en bra organisasjon, og har derfor engasjert meg for å få i gang et lokallag i Grenland. Vi har nå fått på plass et spennende program for høsten, sier Anders Rambekk i Porsgrunn til DagenMagazinet.
  Han er i dag fotballspiller for Odd Grenland i Tippeligaen, og har også hatt sju landskamper for Norge.
  Da Rambekk spilte i Lillestrøm Sportsklubb (LSK) for noen år siden, engasjerte han seg i MIFFs lokallag i Oslo, der han også var med i styret. Etter at han flyttet hjem igjen til Porsgrunn, ville han gjerne starte et lokallag også der.
 - Stor interesse
  - Min oppgave er å sette i gang MIFF-laget, og så vil vi velge et styre fra nyttår. Det første møtet blir torsdag 9. september i Porsgrunn bibliotek. Da får vi besøk av daglig leder i MIFF, Conrad Myrland, som vil presentere organisasjonen og holde foredraget «Hovedhindringer for fred meliom israelere og palestinere», og vi håper på godt fremmøte, sier Anders Rambekk.
  Han legger til at i oktober kommer Jan Otto Johansen og har som tema «Gammel og ny antisemittisme», mens Jan Benjamin Rødner vil bidra i desember.
  - Jeg opplever at det er stor interesse for Israel i Grenland-området, og vi ser i dag et større engasjement på begge sider i Midtøsten-konflikten.
  - Hvorfor er det behov for et MIFF-lag i Porsgrunn?
  - MIFF er en religiøs uavhengig organisasjon, og det gir et spennende utgangspunkt. MIFF er et bra supplement for andre israel-organisasjoner, og skulle passe godt for mange interesserte, svarer Rambekk.
  Han berømmer blant andre MIFFs nettside, som han selv bruker regelmessig.
 Kjærlighet til Israel
  - Hvorfor er du selv interessert i Israel?
  - Jeg har fått kjærligheten til Israel inn med morsmelken, for jeg har vokst opp i et kristent hjem og har alltid hørt om Israel, og Bibelen ble til i dette landet. Derfor er nok min interesse for Israel først og fremst begrunnet i min kristne tro.
  Samtidig er jeg veldig interessert i alt som skjer i Midtøsten, og følger nøye med. Jeg er venn av det jødiske folk, men jeg er ingen tilhenger av et hvilket som helst politisk vedtak som blir gjort i Israel, hvor det alltid er en pågående debatt om nåtid og fremtid, svarer Rambekk.
  Han legger til at det også hender at Israel blir diskutert blant fotballspillerne i Odd Grenland, og Rambekk legger ikke skjul på sitt engasjement for Israel og jødene.
  Han har vært i Israel 12-13 ganger, og sist var han sammen med Kristen Idrettskontakt (KRIK), som arrangerte tur for flere fotballspillere.  
  - Det er noen år siden jeg var i Israel nå, så det er på tide å komme dit igjen, smiler Rambekk.
 Økt engasjement
  - Hvordan opplever du den norske opinionen i forhold til Israel i dag?
 - Det har i den senere tid vært en økt motstand mot Israel på grunn av ensidig informasjon, og det er beklagelig. Men samtidig er det stadig flere som setter seg inn i konflikten og støtter opp om Israel, og dette er gledelig, svarer fotballspilleren i Odd Grenland.
@Kreditering:DM