Er kjærligheten bare tre minutter unna?

Femti single mennesker har tre minutter på seg til å velge ut sin potensielle livspartner.

Sam­ti­dig med Oases kvelds­møte i Gimle­hal­len tar et knip­pe men­nes­ker seg over veien og inn i et bygg på den andre siden av par­ke­rings­plas­sen. De fær­res­te som går inn døra kjen­ner hver­and­re fra før av, men de op­ti­mis­tis­ke vet at de ak­ku­rat nå kan være i det samme rom som sin kom­men­de livs­part­ner.

Kon­tak­ten

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oase ar­ran­ge­rer speed-da­ting for førs­te gang. Det jak­tes på kjær­lig­he­ten i Od­der­nes me­nig­hets­hus og duf­t­en av par­fy­me pre­ger rom­met. Pro­sjekt­le­der for kvel­dens po­pu­læ­re ar­ran­ge­ment er den sing­le, svens­ke blon­di­nen Vanja Hiller­strøm.

- Jeg vet at det var et stort steg for mange av dere, sier hun.

Nær halv­par­ten av men­ne­ne stil­ler i skjor­te. Damer i kjo­ler er unn­ta­ket. Opp­skrif­ten er enkel. Hver del­ta­ker får ut­delt et num­mer og tre in­di­vi­du­el­le mi­nut­ter med alle de andre del­ta­ker­ne av mot­satt kjønn. Øns­ker du vi­de­re kon­takt med noen set­ter du kryss ved ved­kom­men­des num­mer. Kvin­ne­ne blir sit­ten­de, mens men­ne­ne be­ve­ger seg rundt.

Flere kvin­ner

Det er en liten over­vekt av kvin­ner. 32 kvin­ner og 21 menn. Det betyr at men­ne­ne sta­dig er på vand­ring til neste kvin­ne, mens kvin­ne­ne fra tid til annen får for­sy­ne seg fra det lekre koldt­bor­det.

- Jeg håper bare jeg får tref­fe han jeg hadde så god kjemi med i star­ten, sier en litt be­kym­ret del­ta­ker til Dagen.

Pro­sjekt­le­de­ren un­der­stre­ker at til­bu­det er lav­ters­kel.

- Vi vil at folk skal gå inn i dette med lave skuld­re, du krys­ser ikke av for at du skal gifte deg og få to barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Speed-dating

Arrangert under Oase av den kristne datingnettsiden Solid Love.

Går ut på at en gruppe mennesker gjennomfører flere stevnemøter på få minutter.

Det krysses av for hvem man vil opprette kontakt med. Dersom begge har krysset av har man en «match».

Les også
Stevnemøtet
Les også
Oase legger opp til sjekking med lave skuldre