ENGASJEMENT: – Jeg har et langvarig forhold til Olavsfestdagene, og synes det er gøy å bidra. Jeg har ønsket å bruke mitt nettverk for å gjøre festivalen kjent, sier tidligere sportsdirektør Rune Bratseth.

Bratseth fra fotball til Olavsfestdagene

Den tidligere fotballproffen Rune Bratseth lover at det blir skikkelig salmesang under Olavsfestdagene i Trondheim.

Olavsfestdagene i Trondheim fikk tidligere i år Rune Bratseth som prosjektleder og spesialrådgiver. Den tidligere fotballspilleren er ansatt i et treårig engasjement i 50 prosent stilling for å styrke den kirkelige delen av festivalen.
Men bare så det er sagt, fotballen er ikke lagt på hylla.
- Jeg har fortsatt et engasjement for Viasat, forteller han.
DagenMagazinet møter den tidligere sportsdirektøren i Rosenborg i Oslo i samband med at han skal kommentere VM-kamper. Bratseth har aldri lagt skjul på han har et kristent fundament og syntes det er givende å arbeide med kirken.
164398 Det har nok blitt mye Rune etter hvert, men det er viktig å få sagt at dette er et fellesprosjekt vi holder på med, legger han til.
Journalister har nok en egen trang til å ville snakke fotball og «Rune» når de treffer A-kjendisen.

Ekte salmesang

I sju år har Rune Bratseth og noen venner vært engasjert i salmesang i Olavshallen i et prosjekt som foregår senere på høsten. Her har de «hele menigheten synger» kvelder. Det er med inspirasjon fra dette man nå drar i gang salmesang under Olavsdagene.
- Vi skal ha salmekveld i borggården. Her skal vi synge kjente salmer sammen med Skruk, sangeren Helene Bøksle og Steinkjerduoen Nilsen & Aalberg. Per Oddvar Hildre blir konferansier. Jeg vil oppfordre kristenfolket til å kjenne sin besøkelsestid slik at vi kan fylle borggården med 3.000 mennesker, sier Bratseth som personlig er begeistret for salmesang.
- Vi må ta vare på den kristne sang og salmetradisjonen. Det er blitt en del «plastikksanger» hvor man gjentar og gjentar refrenget. Her skal vi imidlertid ha skikkelig salmesang, sier han.
Gjennom DagenMagazinet ønsker han å strekke en hånd ut til de mange frikirkelige også:
- Dette vil foregå den 28. juli på åpningskvelden og jeg håper å se mange fra frikirke-Norge også, sier Bratseth som selv har bakgrunn her.

Prinsessen kommer?

Bratseth forteller at stortingsprest Per Arne Dahl en av kveldene vil samtale med utenriksminister Jonas Gahr Støre om temaet «tro håp og kjærlighet». Til disse samtalene er også prinsesse Mette Marit invitert, men det er ennå ikke helt avklart om hun kommer.
- Vi har et sterkt ønske og håp om at hun kommer, forteller Bratseth.
Sangeren Solveig Slettahjell vil imidlertid bidra med det den musikalske biten under samtalekvelden.
Bratseth forteller at det er et tett program som går over flere dager fra 28. juli til 3. august.
- Vi åpner Olavsdagene med et «hellig døgn» hvor det skjer mye på den kirkelige fronten. Vi får pilegrimsvandrerne inn her, det blir gudstjeneste og salmesang. Programmet går i ett i et helt døgn. Kirken blir åpen hele natten, sier Bratseth som håper å se mange av DagenMagazinets lesere på Olavsfestdagene.