Ansatte: - Gode nyheter for oss

Nå vil ansatte i Sjømannskirken ha avgått generalsekretær Audun Myhre tilbake i sjefsstolen.

Meldingen sent søndag kveld om at styret i Sjømannskirken innkaller til ekstraordinær generalforsamling og stiller plassene til disposisjon, ble godt mottatt av fagforeningsleder Kari Ødelund Danielsen.

Hun er leder for Negotia i Sjømannskirken, som organiserer rundt 70 ansatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette er veldig gode nyheter for oss. Det gir oss en sjanse til å få et nytt hovedstyre og en mer demokratisk prosess videre. Vi håper stadig at vi kan få Audun tilbake i sjefstolen, sier Ødelund Danielsen på telefon fra Houston, USA. Der jobber hun ti daglig som assistent med musikkansvar.

- Bred støtte

- Hva vil dere gjøre for å få Audun Myhre tilbake?

- Vi håper at en ekstraordinær generalforsamling vil kunne gi ham sjansen igjen, sier hun og understreker at Myhre har bred støtte.

Styret har stilt sine plasser til disposisjon under den ekstraordinære generalforsamlingen som blir planlagt den 14. juni.

Det er søndag kveld ikke klart om noen av styremedlemmene likevel vil stille til valg for å få fornyet tillit. Ifølge Ødelund Danielsen er det «det beste som kan skje» at styret ikke blir gjenvalgt.

Mistet og fått medlemmer

Fagforeningen Negotia og ansatte på Hovedkontoret sendte torsdag et krast brev til styret hvor de krever redegjørelse innen mandag. I brevet uttrykker de full tillit til arbeidet den avgåtte generalsekretæren har utført.

Et par medlemmer har meldt seg ut av Negotia på grunn av deres håndtering av saken. Men Negotia har også fått nye medlemmer den siste uken.

DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Styret i Sjømannskirken stiller plassene til disposisjon
Les også
Sjømannskirkens sjef slutter etter uenighet