Adventist dømt til livstid for blasfemiske tekstmeldinger

En 29 år gam­mel kris­ten pa­kis­ta­ner er dømt til livs­va­rig feng­sel etter å ha blitt fun­net skyl­dig i å ha sendt blas­fe­mis­ke tekst­mel­din­ger fra mo­bi­len sin.

Sa­jjad Masih ble på­gre­pet i 2011 etter at han an­gi­ve­lig hadde sendt blas­fe­mis­ke tekst­mel­din­ger som kren­ket pro­fe­ten Mu­ham­med, mus­li­me­nes hel­li­ge bok Ko­ra­nen og islam.

Retts­sa­ken mot 29-årin­gen, som er ad­ven­tist, fant sted bak luk­ke­de dører i et feng­sel i Pun­jab-pro­vin­sen og dom­men ble av­sagt sist helg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Masih ble også dømt til å be­ta­le en bot på 200.000 rupi, drøyt 12.000 kro­ner, mel­der lo­ka­le medi­er.

Pa­kis­tans kon­tro­ver­si­el­le blas­fe­mi­lov ble ved­tatt under mi­li­tær­dik­ta­to­ren Zia ul Haq på 1980-tal­let. Men­neske­ret­tig­hets­or­ga­ni­sa­sjo­ner mener loven be­nyt­tes som et red­skap for å for­føl­ge re­li­giø­se mi­no­ri­te­ter i lan­det.

Masihs for­sva­rer, som også er kris­ten og som øns­ker å være ano­nym, sier at dom­men vil bli anket.

Iføl­ge for­sva­re­ren til­hør­te ikke mo­bil­te­le­fo­nen som de på­stått blas­fe­mis­ke mel­din­ge­ne ble sendt fra Masih, men en annen mann som an­gi­ve­lig var for­els­ket i samme kvin­ne som ham.

Det skal være førs­te gang at det er av­sagt en fel­len­de dom i en blas­femi­sak på bak­grunn av mel­din­ger sendt via mo­bil­te­le­fon eller in­ter­nett i Pa­kis­tan.