- Gjør meg rasende

Lene Johannessen (28) ønsker ikke regler for hvem som får gifte seg i kirken. Nå har hun meldt seg ut.

Lene Jo­hann­es­sen er en av dem som meld­te seg ut av Den nors­ke kirke etter Kirke­mø­tet i april.

- At vi i 2014 skal ha reg­ler for hvem som får gifte seg i en kirke sub­si­di­ert av sta­ten, synes jeg er hår­rei­sen­de, sier ber­gen­se­ren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

28-årin­gen, som for tiden er bo­satt i Asker, har flere gan­ger tid­li­ge­re vur­dert å melde seg ut, men ville være med­lem for å kunne stem­me ved kirke­valg. Nå har hun imid­ler­tid gått tom for tål­mo­dig­het.

- Mange vil kan­skje si at det er nett­opp nå at kir­ken tren­ger mot­vek­ten, oss som stem­mer den veien. Jeg mener li­ke­vel at det er vik­ti­ge­re å sende et sig­nal om at jeg ikke kan være med­lem av en kirke som har be­stemt seg for å prak­ti­se­re dis­kri­mi­ne­ring.

Tror at kir­ken snur

Tall fra 2013 viser at Den nors­ke kirke i dag får be­talt om lag 4,3 mil­li­ar­der kro­ner i året, der 1,7 mil­li­ar­der er fi­nan­siert av sta­ten og 2,6 mil­li­ar­der kom­mer fra kom­mu­ne­ne. Dette til­sva­rer om­trent 1100 kro­ner for hvert med­lem.

Jo­hann­es­sen tror at kir­ken kan komme til å om­be­stem­me seg når det gjel­der viel­se av ho­mo­fi­le, men håper i så fall at det ikke er av øko­no­mis­ke år­sa­ker.

- At stemme­gi­ver­ne som var imot for­sla­get ved dette Kirke­mø­tet kan gå god for at kjær­lig­he­ten mel­lom like­kjøn­ne­de ikke er ekte kjær­lig­het over­for Gud, gjør meg ra­sen­de. Jeg er så­pass op­ti­mis­tisk at jeg tror kir­ken vil snu, men håper at det da er grun­net et ønske om å være en raus folke­kir­ke.

DAGEN

Les også
Bølgen av utmeldinger fra kirken fortsetterKirkeutmeldinger
Les også
Forbønn for homofile fortsetter som førEtter Kirkemøtet 2014