Fenomen: At man lettere bytter teologi i dag enn før er et fenomen man ser i flere land, sier Silje Kvamme Bjørndal fra Menighetsfakultetet.

– Veldig greit å bytte teologi

Studenter i Bergen vandrer mellom Den norske kirke, Norsk Luthersk Misjonssamband, Normisjon og Pinsebevegelsen. Ulike teologiske standpunkter spiller mindre rolle.

– For meg gikk det veldig greit. Jeg forstod på lederne at det ikke var så mye fokus på det, sier Ole Magnus Hundvin (29).

Han er vokst opp med luthersk dåpssyn, men er nå i lederskapet i en pinsemenighet med voksendåp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er barnedøpt og har alltid hatt det synet. Men når jeg nå skal starte min egen familie er vi enige om at vi står bak menighetens syn, sier Hundvin.

Også hans kone er vokst opp med luthersk syn på dåpen.

– Man velger de sakene som skal være viktige for en. For min del handler menigheten om at vi skal nå nye mennesker, sier 29-åringen.

– Teologi og tradisjon er mindre viktig nå enn før, sier Silje Kvamme Bjørndal, stipendiat i systematisk teologi ved Menighetsfakultetet.

Hun kjenner igjen bilde fra flere norske byer. Fenomenet er også kjent i en rekke land, spesielt i Vesten.

– Er det bra at unge mennesker hopper fra den ene teologien til den andre?

– Det kommer an på hvilken teologi de hopper fra og til. Når det gjelder unge mennesker er det naturlig at de søker før de lander et sted. Det er et uttrykk for bevissthet og modning. Hvis man derimot bytter teologi hele livet er det urovekkende, sier Bjørndal.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Urban pinsekirke er studentenes favorittmenighet