BROER: Kanskje har vi vært så opptatt av å være en motkultur, at vi har glemt alt vi kan kjempe for. Alle broene vi kan bygge ut til folket med det vi har å by på, skriver Anne Gustavsen. På bildet ser vi gamle Forum kino i Bergen, det nye lokalet til Salt Bergenskirken.

Norge fortjener kristne som lever Åndens liv midt blant folket

Ved å leve nær Gud og nær folket, inntar vi den plassen i vår nasjon som Gud ønsker.

Som kristenfolk i Norge bærer vi et åndelig ansvar for vår nasjon, både som kirkesamfunn, lokalmenigheter og enkeltkristne. Vi er kalt til å påvirke og leve ut en tydelig Jesuskultur midt i verden.

Vi har nettopp lagt bak oss et nytt kommunevalg, med overraskende resultater flere steder. Det er et tankekors at i verdens rikeste land er politikere og medier mest opptatt av bompengene! Kanskje er det et uttrykk for hvor skjevt ut et rikmanns-land kan komme når det gjelder å oppfatte hvilke saker som er viktig å kjempe for i vår nasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg håper kristne i byer og bygder gikk til valgurnene for å stemme fram de verdiene som handler om å bygge en god nasjon og der det er lov å vise sin tro i det offentlige rom og der ethvert menneske har en uendelig verdi fra unnfangelse til død. Ikke minst trenger vi en politikk i dette landet som står på barrikadene for nestekjærlighet og omsorg.

Men oppdraget vi har fått om å være Guds rike-forvaltere gjelder ikke bare i valgtider. I en etterkristen kultur i Norge må det ikke bli så mye trangere å bekjenne troen eller kristne verdier, enn det er nå. Derfor trenger vi et frimodig kristenfolk i Norge som lever annerledes midt i verden.

Ikke først og fremst som et nei-folk som er mest opptatt av å markere alt vi er i mot, men heller som gode veivisere til alt det gode de kristne verdiene kan tilføre et samfunn. Kanskje har vi vært så opptatt av å være en motkultur, at vi har glemt alt vi kan kjempe for. Alle broene vi kan bygge ut til folket med det vi har å by på.

«Norge trenger en frikirkelig folkekirke», sa påtroppende leder i Pinsebevegelsen, Øystein Gjerme under åpningen av Forum i Bergen som Salt-kirkens nye storstue. Dermed har en pinsemenighet etablert seg midt i byen, i et bygg som alle i Bergen kjenner. Scenen vil de dele med kulturen og andre som vil bruke huset.

Men Salt nøyer seg ikke med å vise seg fram i et flott nyrestaurert bygg i sentrum. De er også til stede for flyktninger og ofre for menneskehandel. De driver kulturskole og leksehjelp. Salt ønsker å være tilstede i byen og gjøre godt, så evangeliet blir gode nyheter for bergenserne.

Som kristne i Norge har vi et udiskutabelt mandat for å la evangeliet skinne i vår nasjon.

Dessverre er det lett for oss å tenke for smått om de muligheter vi har til å sette spor i byer og bygder i vårt land. Ofte er vi fornøyd med våre små, anonyme og innadvendte fellesskap, og vi har blitt komfortable med at det ikke er nødvendig å proklamere vår kristen-bekjennelse for alle og enhver. Det er nærliggende å resignere overfor tanken at vi er i mindretall og uten innflytelse.

La oss be Gud om å bli kvitt denne misforståtte husmannsånden, så vi begynner å tenke større tanker om våre muligheter til å være lys og salt i vår egen nasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi er kalt til å sette spor i byer og bygder i Norge. Holdninger til kristen tro endres i møte med troende som ikke bare bygger murer mot verden, men som tvert imot bygger broer mellom evangeliet og samfunnet, ved å være tilstede der det skjer.

Til dette har vi fått Åndens kraft og ledelse for å forbli et annerledes folk, midt i verden. Ved å leve nær Gud og nær folket, inntar vi den plassen i vår nasjon som Gud ønsker.

Les også
Drømmer om folkekirkelig frikirkelighetØystein Gjerme
Les også
Å nå et sekularisert folk med evangeliet